Рецепт Домашні круасани фото

Домашні круасани
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Круасани
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати домашні круасани, знамениту французьку випічку, тоді обов'язково подивіться цей рецепт! Листкове дріжджове тісто - основа даних круасанів.

Опис приготування:

Справжні круасани варті того, щоб приготувати їх, хоч цей процес і займає 12 годин. Весь секрет круасанів - в дріжджовому листковому тісті, яке необхідно багато разів розгортати і витримувати в холоді. Саме завдяки такому тесту круасани виходять повітряними, ніжними і дуже легкими. Обов'язково стежте за тим, щоб температура приміщення, в якому ви розкочуєте тісто, не перевищувала 18 градусів, інакше вершкове масло занадто розтане, а тісто вийде не таким повітряним.

  • Борошно пшеничне - 420 грам
  • Дріжджі пресовані - 20 грам
  • Цукор - 45 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Вершкове масло 82% - 220 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
домашні круасани - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю. У теплому молоці розчиніть цукор і свіжі дріжджі. Додайте борошно і замісіть еластичне тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі, щоб тісто збільшилася вдвічі.
домашні круасани - фото крок 2
2. Тісто розпластайте в прямокутник і складіть тричі, після чого знову складіть тричі і помістіть тісто назад в миску. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник на 8 годин.
домашні круасани - фото крок 3
3. Температура приміщення, в якому будете розкачувати тісто, не повинна перевищувати 18 градусів. Холодне вершкове масло помістіть в щільний пакет і розкачати в прямокутник рівної товщини.
домашні круасани - фото крок 4
4. Підійшло тісто розкачати в прямокутник і помістіть на половину тіста розкачане вершкове масло. Прикрийте його другою половиною тіста і акуратно розкачайте в пласт товщиною 1 см, періодично піднімаючи качалку, не перегортаючи тісто на зворотну сторону.
домашні круасани - фото крок 5
5. Складіть розкачане тісто у вигляді книжки, покладіть в пакет і поставте в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкачати в пласт 1 см завтовшки, знову складіть книжкою, помістіть в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин.
домашні круасани - фото крок 6
6. Втретє розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см, складіть його втричі і поставте в холодильник мінімум на 2 годину. Розділити тісто на дві частини, розкачайте в пласт товщиною 4-5 мм і виріжте трикутники.
домашні круасани - фото крок 7
7. Сформуйте круасани, помістіть їх на застелений папером для випічки деко і накрийте рушником на 1 час. Круасани змастіть злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте 10 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти