Рецепт Домашні круасани фото

Домашні круасани
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Круасани

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати домашні круасани, знамениту французьку випічку, тоді обов'язково подивіться цей рецепт! Листкове дріжджове тісто - основа даних круасанів.

Справжні круасани варті того, щоб приготувати їх, хоч цей процес і займає 12 годин. Весь секрет круасанів - в дріжджовому листковому тісті, яке необхідно багато разів розгортати і витримувати в холоді. Саме завдяки такому тесту круасани виходять повітряними, ніжними і дуже легкими. Обов'язково стежте за тим, щоб температура приміщення, в якому ви розкочуєте тісто, не перевищувала 18 градусів, інакше вершкове масло занадто розтане, а тісто вийде не таким повітряним.

  • Борошно пшеничне - 420 грам
  • Дріжджі пресовані - 20 грам
  • Цукор - 45 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Вершкове масло 82% - 220 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
домашні круасани - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю. У теплому молоці розчиніть цукор і свіжі дріжджі. Додайте борошно і замісіть еластичне тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі, щоб тісто збільшилася вдвічі.
домашні круасани - фото крок 2
2. Тісто розпластайте в прямокутник і складіть тричі, після чого знову складіть тричі і помістіть тісто назад в миску. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник на 8 годин.
домашні круасани - фото крок 3
3. Температура приміщення, в якому будете розкачувати тісто, не повинна перевищувати 18 градусів. Холодне вершкове масло помістіть в щільний пакет і розкачати в прямокутник рівної товщини.
домашні круасани - фото крок 4
4. Підійшло тісто розкачати в прямокутник і помістіть на половину тіста розкачане вершкове масло. Прикрийте його другою половиною тіста і акуратно розкачайте в пласт товщиною 1 см, періодично піднімаючи качалку, не перегортаючи тісто на зворотну сторону.
домашні круасани - фото крок 5
5. Складіть розкачане тісто у вигляді книжки, покладіть в пакет і поставте в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкачати в пласт 1 см завтовшки, знову складіть книжкою, помістіть в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин.
домашні круасани - фото крок 6
6. Втретє розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см, складіть його втричі і поставте в холодильник мінімум на 2 годину. Розділити тісто на дві частини, розкачайте в пласт товщиною 4-5 мм і виріжте трикутники.
домашні круасани - фото крок 7
7. Сформуйте круасани, помістіть їх на застелений папером для випічки деко і накрийте рушником на 1 час. Круасани змастіть злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте 10 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти