Домашні круасани
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати домашні круасани, знамениту французьку випічку, тоді обов'язково подивіться цей рецепт! Листкове дріжджове тісто - основа даних круасанів.
Справжні круасани варті того, щоб приготувати їх, хоч цей процес і займає 12 годин. Весь секрет круасанів - в дріжджовому листковому тісті, яке необхідно багато разів розгортати і витримувати в холоді. Саме завдяки такому тесту круасани виходять повітряними, ніжними і дуже легкими. Обов'язково стежте за тим, щоб температура приміщення, в якому ви розкочуєте тісто, не перевищувала 18 градусів, інакше вершкове масло занадто розтане, а тісто вийде не таким повітряним.
- Борошно пшеничне - 420 грам
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Цукор - 45 грам
- Сіль - 10 грам
- Вершкове масло 82% - 220 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю. У теплому молоці розчиніть цукор і свіжі дріжджі. Додайте борошно і замісіть еластичне тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі, щоб тісто збільшилася вдвічі.
2. Тісто розпластайте в прямокутник і складіть тричі, після чого знову складіть тричі і помістіть тісто назад в миску. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник на 8 годин.
3. Температура приміщення, в якому будете розкачувати тісто, не повинна перевищувати 18 градусів. Холодне вершкове масло помістіть в щільний пакет і розкачати в прямокутник рівної товщини.
4. Підійшло тісто розкачати в прямокутник і помістіть на половину тіста розкачане вершкове масло. Прикрийте його другою половиною тіста і акуратно розкачайте в пласт товщиною 1 см, періодично піднімаючи качалку, не перегортаючи тісто на зворотну сторону.
5. Складіть розкачане тісто у вигляді книжки, покладіть в пакет і поставте в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкачати в пласт 1 см завтовшки, знову складіть книжкою, помістіть в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин.
6. Втретє розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см, складіть його втричі і поставте в холодильник мінімум на 2 годину. Розділити тісто на дві частини, розкачайте в пласт товщиною 4-5 мм і виріжте трикутники.
7. Сформуйте круасани, помістіть їх на застелений папером для випічки деко і накрийте рушником на 1 час. Круасани змастіть злегка збитим яйцем і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Зменшіть температуру до 190 градусів і випікайте 10 хвилин. Смачного!