Круасани без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Варіація на тему французької національної випічки. Смачні круасани з листкового дріжджового тіста, легкі й повітряні, як пушинка. Випічка сподобається дорослим і дітям - це перевірено. Рекомендую!
Приготуємо круасани без дріжджів в домашніх умовах. Тісто готується з борошна, молока і цукру. Потім змащується вершковим маслом і скручується в рулет, щоб вийшло кілька шарів (листкове тісто). Готове тісто ділиться на трикутники, в середину закладається вершкове масло цукром. Далі змащені жовтком і присипані кунжутом круасани запікаються в духовці до готовності. Хай щастить!
- Борошно - 350 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 60 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Кунжут - За смаком
У миску засипаємо борошно, додаємо цукровий пісок і молоко. Тепер замісити круте тісто.
Спочатку розгортає тісто в тонкий пласт, потім розрізаємо на дві рівні частини, кожну з яких змащуємо вершковим маслом кімнатної температури. Потім кладемо одну частину на іншу (маслом один до одного), щоб збіглися краю. Звертаємо тісто в щільний рулет, кладемо в морозилку на 15 хвилин.
Притисніть рулет, щоб вийшло листкове тісто, і розкачайте до товщини 1 см. Розріжте тісто на необхідну кількість трикутників.
На середину кожного трикутника кладемо 1 ç.l. Вершкового масла, змішаного з цукром. Звертаємо тісто рогаликом (від вузького краю - до широкого), формуючи круасани. Перекладаємо їх на деко, застелений папером для випічки. Кожен круасан змащуємо жовтком і посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці до рум'яної (приблизно 25 хвилин). Смачного!