Рецепт Круасани без дріжджів фото

Круасани без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
На полуденок , Для дітей
Випічка , Круасани
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Варіація на тему французької національної випічки. Смачні круасани з листкового дріжджового тіста, легкі й повітряні, як пушинка. Випічка сподобається дорослим і дітям - це перевірено. Рекомендую!

Опис приготування:

Приготуємо круасани без дріжджів в домашніх умовах. Тісто готується з борошна, молока і цукру. Потім змащується вершковим маслом і скручується в рулет, щоб вийшло кілька шарів (листкове тісто). Готове тісто ділиться на трикутники, в середину закладається вершкове масло цукром. Далі змащені жовтком і присипані кунжутом круасани запікаються в духовці до готовності. Хай щастить!

  • Борошно - 350 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 60 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Кунжут - За смаком
круасани без дріжджів - фото крок 1
У миску засипаємо борошно, додаємо цукровий пісок і молоко. Тепер замісити круте тісто.
круасани без дріжджів - фото крок 2
Спочатку розгортає тісто в тонкий пласт, потім розрізаємо на дві рівні частини, кожну з яких змащуємо вершковим маслом кімнатної температури. Потім кладемо одну частину на іншу (маслом один до одного), щоб збіглися краю. Звертаємо тісто в щільний рулет, кладемо в морозилку на 15 хвилин.
круасани без дріжджів - фото крок 3
Притисніть рулет, щоб вийшло листкове тісто, і розкачайте до товщини 1 см. Розріжте тісто на необхідну кількість трикутників.
круасани без дріжджів - фото крок 4
На середину кожного трикутника кладемо 1 ç.l. Вершкового масла, змішаного з цукром. Звертаємо тісто рогаликом (від вузького краю - до широкого), формуючи круасани. Перекладаємо їх на деко, застелений папером для випічки. Кожен круасан змащуємо жовтком і посипаємо кунжутом. Випікаємо в духовці до рум'яної (приблизно 25 хвилин). Смачного!

Схожі рецепти