Круасани з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Відсвяткувати поява ароматних і свіжих ягід в продажу можна за допомогою випічки. Пропоную відмінний спосіб, як приготувати галети з полуницею. Це красива, проста і дуже смачна випічка.
Основа для галет (тісто) можна зробити самостійно, це не займе багато часу. Таке ж тісто стане в нагоді для випічки пирогів, тому його залишки можете сміливо зберігати в холодильнику. Галету подавайте теплою або вже остигнула, прикрасьте її цукровою пудрою і їжте з кулькою вершкового сиру.
- Борошно - 170 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Rikotta - 1 Ст. Ложка
- Холодна вода - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Полуниця - 0, 5 кілограма
- Яйця - 1 штука
- Fistashki - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - За смаком
1. Просійте борошно і змішайте її з 1 ложкою цукру і апельсиновою цедрою. Перемішайте борошняну суміш в комбайні з холодним вершковим маслом і рікоттою.
2. Додайте до крихті холодну воду, замісіть тісто, сформуйте його в кулю і відправте в холодильник на півгодини.
3. Вимийте полуницю, обірвемо зелені хвостики і наріжте її пластинками.
4. Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте його тонко, викладіть по центру полуницю, залишаючи по краях 3 см.
5. Загорніть краї на полуницю, змастіть краю збитим яйцем і посипте цукром, додайте до полуниці рубані фісташки.
6. Випікайте галету близько 20-30 хвилин при 200 градусах. Подавайте її теплою чи холодною, прикрасьте цукровою пудрою.