Тісто на хліб (дріжджове)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте простий і одночасно вдалий варіант, як приготувати тісто на хліб (дріжджове), тоді зверніть увагу на цей рецепт. Хлібець буде ніжним, повітряним і дуже смачним.
Це дуже простий рецепт дріжджового тіста на хліб, яким обов'язково варто доповнити свою кулінарну скарбничку. Навіть без підручній техніки ви з легкістю зможете приготувати вдома ароматний і свіжий хліб. При бажанні в тісто можна додати ароматні спеції або насіння, наприклад.
- Вода - 3 склянки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0.5-1 чайних ложки
- Борошно - 6-6.5 склянки
1. У глибоку миску налийте теплу (але не гарячу) воду і додайте дріжджі. Якщо вода холодна, то буде потрібно більше часу, щоб дріжджі почали працювати.
2. Додайте сіль і приблизно половину заздалегідь просіяного борошна.
3. Почніть активно перемішувати віночком або ложкою, щоб маса стала однорідною.
4. Вийде дуже м'яке і липке тісто. Накрийте його рушником або кришкою і залиште в теплому місці приблизно на 2 годину.
5. Опара повинна як слід піднятися і збільшитися в обсязі. Дуже важливо використовувати якісні та перевірені дріжджі.
6. У такому вигляді, до речі, опару можна відправити в холодильник і зберігати там близько 5 днів, випікаючи щодня свіжий хліб.
7. Акуратно присипте зверху борошном і отщіпніте необхідний за обсягом шматочок тесту. Викладіть його на робочу поверхню, додайте борошна стільки, скільки візьме тісто.
8. Воно має бути м'яким, еластичним і не прилипати до рук. Замісити його як слід. От і все: тісто на хліб (дріжджове) в домашніх умовах готове. Залишилося додати йому бажану форму і викласти на пергамент для випічки.
9. Зробіть гострим ножем зверху надрізи, і залиште тісто в спокої хвилин на 40. Потім відправте лист в розігріту духовку хвилин на 35, поки хліб не підрум'яниться.
10. Ось такий апетитний хліб з хрусткою скоринкою у вас вийде. Смачного!