Тісто на еклери
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд приготування еклерів - одне з найпростіших в кулінарії. Тісто готується легко і швидко, а заготовки запікаються всього 20 хвилин. За цим рецептом тісто виходить дуже еластичним.
Дуже люблю готувати еклери за цим рецептом, оскільки вони виходять завжди на 100%. Спробуйте цей рецепт і ви завжди будете готувати еклери саме так. Заварне тісто дуже еластичне і легко видавлюється, не залишаючи слідів в кондитерському мішку. З ним легко працювати і можна надавати еклери різну форму.
- Вода - 125 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 Щепоток
1. Відразу потрібно закип'ятити воду в глибокій ємності.
2. Потім зніміть воду з вогню і додайте вершкове масло. Тепер розтопіть в воді масло, розмішуючи поступово до однорідного стану.
3. Всипте борошно і швидкими рухами починайте замішувати тісто. Воно вийде у вас заварним. Додайте щіпку солі і не переставайте замішувати.
4. Заважайте до тих пір, поки маса не стане пластичною. Цей спосіб найпростіший і часу на приготування тіста йде близько 15 хвилин.
5. Потім дайте масі постояти і коли вона трохи охолоне додайте яйця і знову замішують. Потім готове тісто перекладіть в кондитерський мішок і можете видавлювати на деко.
6. Ось таке еластичне виходить тісто. Викладайте їх з певним відстанню (близько 2 сантиметрів з обох сторін), оскільки під час випікання еклери стануть більше.
7. Запікаються заготовки досить швидко. Слідкуйте за поверхнею - як тільки вона стане рум'янитися, то еклери можна витягувати. Дайте їм охолонути, після чого начиняють кремом або ірискою.