Тісто для пиріжків на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Завжди добре мати про запас тісто для пиріжків, так як приготування тіста - найбільш витратна за часом частина. Я вважаю за краще використовувати рецепт приготування тіста для пиріжків на кефірі.
Опис приготування:
Це рецепт приготування тіста для пиріжків на кефірі. Я вважаю за краще використовувати дріжджове тісто, так як з ним пиріжки виходять набагато смачніше.
- Борошно - 500 грам
- Кефір - 2, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Пакет сухих дріжджів - 1 штука
- Розпушувач - 1 штука
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
Наливаємо в миску півсклянки кефіру. У кефір висипаємо дріжджі, розмішуємо. На час залишаємо миску.
В іншу миску виливаємо 2 склянки кефіру, розбиваємо в неї два яйця.
Додаємо в другу миску половину наявної у нас муки, ретельно все перемішуємо. Заливаємо кефір з дріжджами, до того ж сипем розпушувач, соду, перемішуємо.
Тепер додаємо борошно, що залишилося, помішувати, поки тісто не стане однорідним і пружним.
Ми залишаємо тісто в каструлі на 20-30 хвилин. Кришку каструлі треба закрити. Тепер можна або приступати до підготовки начинки, або залишити тісто в холодильнику.