Швидке тісто на кефірі для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 15-18
Час приготування: 30 хв.
Господині, які люблять просту домашню випічку, рекомендую вам на замітку дуже класний нескладний варіант, як приготувати швидке тісто на кефірі для пиріжків, смажених на сковороді.
Опис приготування:
Коли хочеться насмажити пірожочков, але немає часу або бажання займатися дріжджовим тестом, цей рецепт обов'язково прийде на виручку. Швидкий заміс, мінімум зусиль і чудовий результат! В якості начинки можна використовувати абсолютно все: капусту, картоплю, яйце з зеленню і т. d. Тісто чудово піднімається в процесі смаження і пиріжки виходять дуже м'якими і повітряними.
- Борошно - 600 грам
- Кефір - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1/2 Ст. Ложки(+ оцет або сік лимона)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
1. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль і цукор. Перемішайте.
2. Окремо з'єднайте рідкі інгредієнти: яйце, рослинне масло і кефір.
3. Влийте до сухих інгредієнтів і акуратно перемішайте.
4. Соду погасите оцтом або соком лимона і додайте в мисочку.
5. Вимішайте як слід тісто.
6. Викладіть в миску, накрийте харчовою плівкою і дайте тісту"відпочити" хвилин 15-20. За цей час можна підготувати начинку.
7. Після викладіть тісто на робочий стіл, присипте з усіх боків борошном.
8. Розкачайте і виріжте заготовки для пиріжків.
9. У центр викладайте начинку і, акуратно заліплюючи краю, сформуйте пірожочкі.
10. Смажте на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Смачного!