Швидке тісто на кефірі для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Господині, які люблять просту домашню випічку, рекомендую вам на замітку дуже класний нескладний варіант, як приготувати швидке тісто на кефірі для пиріжків, смажених на сковороді.
Коли хочеться насмажити пірожочков, але немає часу або бажання займатися дріжджовим тестом, цей рецепт обов'язково прийде на виручку. Швидкий заміс, мінімум зусиль і чудовий результат! В якості начинки можна використовувати абсолютно все: капусту, картоплю, яйце з зеленню і т. d. Тісто чудово піднімається в процесі смаження і пиріжки виходять дуже м'якими і повітряними.
- Борошно - 600 грам
- Кефір - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1/2 Ст. Ложки(+ оцет або сік лимона)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
1. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль і цукор. Перемішайте.
2. Окремо з'єднайте рідкі інгредієнти: яйце, рослинне масло і кефір.
3. Влийте до сухих інгредієнтів і акуратно перемішайте.
4. Соду погасите оцтом або соком лимона і додайте в мисочку.
5. Вимішайте як слід тісто.
6. Викладіть в миску, накрийте харчовою плівкою і дайте тісту "відпочити" хвилин 15-20. За цей час можна підготувати начинку.
7. Після викладіть тісто на робочий стіл, присипте з усіх боків борошном.
8. Розкачайте і виріжте заготовки для пиріжків.
9. У центр викладайте начинку і, акуратно заліплюючи краю, сформуйте пірожочкі.
10. Смажте на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Смачного!