Тісто для коржів
(покроковий рецепт з фото)
Ви вирішили вперше спекти торт, і не знаєте який? Приготуйте коржі для торта за цим рецептом, ваш торт вийде дуже смачним, ніжним. Інгредієнти для приготування тіста для коржів доступні.
Якщо ви вирішили навчитися пекти смачні тортики з коржів, цей рецепт підійде саме для вас. Таке тісто виходить завжди! І торт з нього буде дуже ніжним, ароматним і смачним. Для таких коржів чудово підходить звичайний сметанний крем, він оживляти ваші коржі, і торт ніколи не буде сухим. Рецепт приготування тіста для коржів перед вами. Сподіваюся, що в рецепті все зрозуміло і ваш торт вийде дуже смачним
- Борошно пшеничне - 500-600 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйце - 2 штуки
- Мед - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 3/4 склянки
Готувати тісто будемо на водяній бані, тому відразу підберіть миску, яку поставите на каструлю з водою. Насипаємо цукор, додаємо яйця.
Збиваємо яйця з цукром до отримання пишної піни.
Додаємо м'яке вершкове масло, соду і мед. Перемішуємо.
І ставимо ємність на каструлю з киплячою водою. І наше майбутнє тісто весь час перемішуємо. Тримаємо на водяній бані хвилин 15.
Маса спочатку буде пінитися.
А потім злегка потемніє.
Додаємо третину потрібної кількості борошна
Перемішуємо і тримаємо на водяній бані ще хвилину-півтори. Помішуємо.
Додаємо ще третина борошна і ложкою або лопаткою перемішуємо.
Борошно, що залишилося висипаємо на стіл, на неї викладаємо масу з каструлі.
І акуратно (маса гаряча) починаємо вимішувати тісто, потроху забираючи борошно зі столу. Тісто не повинно бути дуже тугим, його буде важко розгортати.
Нехай тісто трохи прилипає до рук, борошно ви зможете підсипати, коли будете розгортати коржі.
Я поділяю тісто 10-12 частин і тонко розгортаємо.
Коржі випікаємо в розігрітій до 180- 200 градусів духовці до красивого кольору. Коржі печуться дуже швидко! обрізаємо коржі, поки вони гарячі.