Тісто для хліба в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Домашній хліб в рази смачніше магазинного, згодні? Якщо у вас є трохи вільного часу, яке ви готові провести на кухні, то цей рецепт тесту для хліба в духовці варто повторити!
Хочу запропонувати вашій увазі зовсім нескладний варіант, як приготувати тісто для хліба в духовці на молоці і сухих дріжджах. Мінімум інгредієнтів і процес, який не викличе складнощів навіть у новачка. Чудова ідея для кожної господині!
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вода - 125 мілілітрів
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка

1. Дріжджі розчиніть у теплій воді разом з цукром. Залиште на 7-10 хвилин.

2. У глибоку миску просійте борошно і сіль. Вилийте опару.

3. Додайте молоко.

4. Ретельно перемішайте, викладіть тісто на стіл і вимішуйте не менше 5 хвилин руками. Після відправте в мисочку, скачати в кулю.

5. Накрийте плівкою або рушником і залиште на 1.5 години підходити.

6. Тісто перекладіть у форму і дайте йому ще підійти хвилин 15. За цей час розігрійте до 200 градусів духовку.

7. Надішліть форму в духовку і випікайте хліб до рум'яної скоринки.