Тісто без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Є багато різних варіантів приготування тіста, кожен для конкретного виду випічки. Рецепт тіста без яєць, який пропоную вам я, універсальний, з ним можна зробити піцу, пиріг і багато іншого.
Якщо ви, як і я, любите домашню випічку, я можу поділитися з вами відмінним і перевіреним часом рецептом приготування тіста без яєць. Як я вже казала, воно універсальне, тому що підходить для приготування пирогів з різними несолодкими начинками, а так само з ним можна зробити піцу або, наприклад, сосиски у тісті. До того ж готується воно дуже швидко і не вимагає великих фінансових витрат, тому для мене цей простий рецепт тіста без яєць справжня палочка-виручалочка.
- Маргарин - 200 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 4-5 склянок
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Для початку просіваємо в глибоку миску 3 склянки борошна, маргарин трьом на крупній тертці і додаємо до борошна.
Тепер руками перетираємо маргарин з борошном до стану крихти.
В отриману суміш додаємо сухі дріжджі, цукор і сіль, перемішуємо все.
Потім вливаємо молоко і ще раз ретельно перемішуємо всі інгредієнти до максимально однорідного стану.
В отриману рідку масу починаємо поступово всипати борошно, що залишилося і замішувати тісто. Додаємо борошно, поки тісто не перестане прилипати до рук. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо на 2 години в холодильник. Після закінчення часу можна сміливо приступати до розкочування і так далі.