Листкове тісто без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Усім привіт! Сьогодні я розповім, як приготувати листкове тісто без яєць. Таке тісто може стати основою пирогів, круасанів та ін. Якщо ви завжди боялися тесту і вважали за краще покупне, Все зміниться.
Рецепт листкового тіста без яєць дуже простий. Приготувати таке тісто зможе кожна господиня. Листкове тісто без яєць може стати прекрасною основою для випічки: як солодкою, так і солоної. Рекомендую спробувати.
- Вода - 200 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
Приготування листкового тіста починаємо з того, що змішуємо борошно і розпушувач, потім просіваємо і додаємо сіль. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти. Поступово додаємо холодну воду і замішуємо тісто.
Викладаємо тісто на поверхню, присипану борошном і вимішуємо його до тих пір, поки воно не стане еластичним і м'яким.
Розкачуємо тісто в прямокутний пласт і ділимо ножем навпіл.
Вершкове масло попередньо дістаємо, щоб воно трохи розтануло. Змащуємо тісто маслом по всій поверхні рівномірно, зверху викладаємо другий шар тіста так, щоб збіглися краю.
Розрізаємо прямокутник навпіл, знову змащуємо маслом і кладемо зверху другу частину. Замотуємо тісто в плівку і відправляємо в морозилку. Листкове тісто готове, смачного