Листкове тісто без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто віддає перевагу купувати листкове тісто в магазині, але я вже давно так не роблю, так як користуюся цим рецептом. Тісто виходить чудовим і підходить для будь-якої випічки!
Це класичний рецепт приготування листкового тіста без дріжджів. Для приготування даного тесту вам доведеться зробити два різних замісу тіста. В процесі обидва замісу з'єднуються і виходить чудовий листкове тісто. З нього можна готувати випічку будь-якої складності. Хай щастить!
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Оцет - 1/2 чайних ложки
- Cоль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки

Масло порубати ножем.

Присипаємо масло борошном і продовжуємо його рубати.

У підсумку виходять однорідні дрібні крихти.

Зберіть крихти в один шар і дайте тесту трішечки відпочити.

Приготуємо другий заміс. У склянку 250 мл додаємо 2 ст. Ложки сметани, доливаємо трохи води і перемішуємо.

Перелийте рідина в миску, де буде замішуватися тісто. Додайте оцет, сіль і 1 склянка борошна.

Вимішуємо тісто ложкою 5 хвилин, потім засипаємо ще півсклянки борошна і заважаємо вже руками.

Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне - додайте ще борошна.

Тісто з другого замісу розгортаємо в пласт, в центр кладемо тісто з першого замісу.

Звертаємо тісто конвертом

Відправляємо тісто "відпочивати" в холодильник на 30 хвилин.

Дістаємо тісто з холодильника і знову розгортає.

Звертаємо тісто ще раз в конверт і відправляємо в холодильник на 20 хвилин. Готово!

Смачного!