Тірамісу (швидко і смачно)
(покроковий рецепт з фото)
Всім, хто любить нескладні вишукані десерти, хочу розповісти, як приготувати "тірамісу" швидко і смачно. Знамените ласощі італійської кухні без особливих клопотів на вашій кухні. Zaintrigovanи?
Зовсім необов'язково готувати десерт великими обсягами, це можуть бути і 2-3 порції, наприклад. Я хочу запропонувати вам варіант, який можна зробити всього за якихось 10 хвилин. Для аромату і пікантною нотки смаку пропоную додати в каві трохи алкоголю: бренди, лікеру, ром. Хочете побалувати себе солоденьким без зайвого клопоту? Тоді цей рецепт - саме те, що потрібно.
- Маскарпоне - 250 грам
- Savojardi - 8-10 штук
- Жовток - 1-2 штук
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Ром - За смаком (або бренді)
- Какао - За смаком
1. Заваріть каву, перелийте його в невелику піалу, нехай остигає. Акуратно відокремте жовтки, з'єднайте їх з цукром і збийте до однорідності.
2. Викладіть жовтки до маскарпоне.
3. І ретельно все перемішайте.
4. У кави налийте трохи лікеру або бренді. Занурте савоярді в кави, а потім викладіть на тарілку.
5. Зверху розподіліть рівним шаром половину крему.
6. Тепер - знову савоярді, попередньо зануривши його в каві.
7. І залишився крем.
8. Десерт майже готовий. Залишилося тільки присипати зверху какао і за бажанням додати трохи шоколаду. Смачного!