Тірамісу без sиra
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися секретом, як приготувати тірамісу без сиру. Такий чудовий, ніжний і дуже смачний десерт робиться досить легко, швидко і, головне, з доступних інгредієнтів.
Якщо ви хочете надати десерту тірамісу без сиру цікавий присмак і аромат, то можете додати в кавову просочення лікер або фруктовий сироп, при цьому кави можна використовувати як розчинний, так і заварний.
Якщо ви любите красиво оформлені порційні десерти, то можете викласти тірамісу в келихи, прикрасивши їх на свій смак.
- Вершки 35% - 500 грам
- Печиво савоярді - 300-350 грам (можна замінити бісквітом або бісквітним печивом, наприклад - дитячим "бонді" )
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Кава - 1 Чайна ложка
- Какао - За смаком (для прикраси)
В першу чергу займемося підготовкою інгредієнтів для крему.
Візьміть дві миски, вбийте в них яйця: в одну (побільше) відділи куниці, а в - іншу жовтки.
Жовтки розітріть з цукром до утворення однорідної маси, бажано навіть злегка збити їх, щоб жовтки посвітліли.
Візьміть дві миски, вбийте в них яйця: в одну (побільше) відділи куниці, а в - іншу жовтки.
Жовтки розітріть з цукром до утворення однорідної маси, бажано навіть злегка збити їх, щоб жовтки посвітліли.
Тепер займемося білками, збийте їх до стану стійких піків. Щоб білкова маса краще і швидше збивати, варто додати в неї щіпку солі.
У збиті білки поступово додайте вершки, вмішуючи їх акуратно, щоб повітряна маса не осіла.
У збиті білки поступово додайте вершки, вмішуючи їх акуратно, щоб повітряна маса не осіла.
Тепер змішайте вміст обох мисок. Для того, щоб жовтки з цукром і білки з вершками змішалися рівномірно, краще використовувати міксер, включивши його на середні обороти.
Тепер займемося печивом. Якщо ви, як і я, використовуєте розчинна кава, то досить розчинити його в теплій воді і дати трохи охолонути. Далі потрібно буде вмочати печиво в отриману кавову просочення.
Виберіть заздалегідь форму, в якій ви будете збирати тірамісу. Я взяла деко і застелила його фольгою, ви ж можете використовувати будь-яку відповідну посуд.
Вмочуємо печиво в каві і рівномірно розкладаємо по всьому дну.
Вмочуємо печиво в каві і рівномірно розкладаємо по всьому дну.
Використовуючи третину крему, залийте перший шар тірамісу, рівномірно розподіліть його по поверхні печива.
Другий шар викладаємо перпендикулярно розташуванню печенюшок в першому шарі - завдяки цьому у вас вийде більш рівна поверхня десерту, адже крем не буде так сильно стікати в просвіти між печивом.
По верху розподіляємо ще третина крему.
По верху розподіляємо ще третина крему.
Третій шар зробіть за тим же принципом, що і другий, і залийте його залишками крему.
Після цього поставте десерт на кілька годин в холодильник для застигання. Краще при цьому накрити його харчовою плівкою, щоб верхи не обвітрилася.
Після застигання тірамісу дістаньте його з холодильника, щедро присипте какао або тертим шоколадом - і можете насолоджуватися прекрасним ніжним смаком свіжоприготованого десерту!
Після цього поставте десерт на кілька годин в холодильник для застигання. Краще при цьому накрити його харчовою плівкою, щоб верхи не обвітрилася.
Після застигання тірамісу дістаньте його з холодильника, щедро присипте какао або тертим шоколадом - і можете насолоджуватися прекрасним ніжним смаком свіжоприготованого десерту!