Тірамісу без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Бюджетний варіант відомого десерту без печива савоярді виходить не менш смачним, ніж класичний варіант. Спробуйте приготувати справжній торт тірамісу без випічки!
Опис приготування:
Тірамісу не обов'язково робити за класичним рецептом. Можна замість савоярді (італійського печива) взяти звичайне"Ювілейне" (або печиво"До чаю" ), головне, щоб воно не розсипалося. Замість маскарпоне у мене вершковий сир. Також для приготування тірамісу без випічки потрібно розчинну каву і трохи коньяку (для просочення).
- Печиво - 400-500 грам
- Вершковий сир - 250 грам
- Вершки 30 % - 200 мілілітрів
- Какао-порошок - 2-3 Ст. Ложок
- Коньяк - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Кава - 3 чайних ложки
- Гаряча вода - 300 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Заваріть каву (з 250-300 мл. - 3 немає. Ложки), додайте туди 0.5 ст. Ложки коньяку.
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою і сиром.
Візьміть блюдо для майбутнього торта, умочіть печиво (для першого шару нашого десерту) в теплу каву, тільки не перетримаєте, щоб не розвалилося. Якщо печиво розламалося, не хвилюйтесь. Покладіть шматочки так, щоб не було великих просвітів.
Змастіть шар кремом.
Посипте какао-порошком. Знову повторіть шар. Продовжуйте, поки печиво не закінчиться. Останній шар повинен бути креязикай. Надішліть готовий тірамісу без випічки в холодильник на пару годин. Він просочиться і стане дуже ніжним. У розрізі він виходить ось таким.
Перед подачею посипте тірамісу какао-порошком. Смачного!