Тірамісу без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Бюджетний варіант відомого десерту без печива савоярді виходить не менш смачним, ніж класичний варіант. Спробуйте приготувати справжній торт тірамісу без випічки!
Тірамісу не обов'язково робити за класичним рецептом. Можна замість савоярді (італійського печива) взяти звичайне "ювілейне" (або печиво "до чаю" ), головне, щоб воно не розсипалося. Замість маскарпоне у мене вершковий сир. Також для приготування тірамісу без випічки потрібно розчинну каву і трохи коньяку (для просочення).
- Печиво - 400-500 грам
- Вершковий сир - 250 грам
- Вершки 30 % - 200 мілілітрів
- Какао-порошок - 2-3 Ст. Ложок
- Коньяк - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Кава - 3 чайних ложки
- Гаряча вода - 300 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Заваріть каву (з 250-300 мл. - 3 немає. Ложки), додайте туди 0.5 ст. Ложки коньяку.
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою і сиром.
Візьміть блюдо для майбутнього торта, умочіть печиво (для першого шару нашого десерту) в теплу каву, тільки не перетримаєте, щоб не розвалилося. Якщо печиво розламалося, не хвилюйтесь. Покладіть шматочки так, щоб не було великих просвітів.
Змастіть шар кремом.
Посипте какао-порошком. Знову повторіть шар. Продовжуйте, поки печиво не закінчиться. Останній шар повинен бути креязикай. Надішліть готовий тірамісу без випічки в холодильник на пару годин. Він просочиться і стане дуже ніжним. У розрізі він виходить ось таким.
Перед подачею посипте тірамісу какао-порошком. Смачного!