Тірамісу без сирих яєць
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите тірамісу і хочете зробити його для вашої дитини або на дитяче свято, то ось рецепт, як приготувати тірамісу без сирих яєць. Смачний десерт з розсипчастим печивом і кремом.
Класичний рецепт передбачає наявність якогось алкоголю (ром, лікер, коньяк). У цьому ж рецепті не використовується алкоголь і яйця, завдяки чому його можна давати дітям. Савоярді можна купити готові або зробити самостійно. Готується десерт досить швидко, проте йому потрібен час постояти в холодильнику (не менше 7 годин). Якщо робите десерт виключно для дітей, то кава можна замінити напоєм Нестле або какао на молоці.
- Маскарпоне - 250 грам
- Вершки - 200 грам (краще 30%)
- Кава заварний - За смаком
- Какао-порошок - За смаком
- Цукор - За смаком
- Печиво савоярді - 24 штук
1. Вершки попередньо охолоджуємо, потім переливаємо їх в миску і збиваємо з додаванням цукру до утворення міцних верхів.
2. Після того, як вершки готові, додаємо до них маскарпоне, лопаткою акуратно перемішуємо масу зверху вниз.
3. Заварюємо каву і додаємо цукор, охолоджуємо його, після чого відкриваємо упаковку печива і кожну штучку обмакиваем в кави.
4. Так викладаємо нижній шар десерту, потім змащуємо його отриманим кремом і викладаємо на нього другий шар савоярді, то ж робимо і з третім шаром.
5. Зверху посипаємо какао-порошком і відправляємо десерт в холодильник на 10-12 годин. Готовий тірамісу поділяємо лопаткою і подаємо до столу.