Тіна
(покроковий рецепт з фото)
Тіна - це сезамові паста, на основі якої готують різні соуси, фалафель, гумус, xalvu. Для приготування тхіну знадобиться кунжутне насіння, спеції, лимонний сік, петрушка і часник. Приступимо!
Тхіну можна намазати на тост і подати вранці до чаю або кави. Кунжутна паста зарядить вас енергією на цілий день. А ввечері на основі тхіну можна приготувати чудовий соус до м'яса.
- Кунжутне насіння - 500-1000 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Петрушка свіжа - За смаком
- Часник - 3-4 зубчиків
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Вода або лимонний сік - 3-6 Ст. Ложок
1. Тхина готується з кунжутного насіння. Приготуйте від 0, 5 кг до 1 кг кунжуту (в залежності від кількості, яке ви хочете приготувати).
2. Кунжутне насіння, оливкова олія, сіль, перець і лимонний сік збийте блендером.
3. У вас вийде однорідна коричнева маса.
4. Додайте промиту подрібнену петрушку (кілька гілочок), очищений часник, кмин, трохи води або ще лимонного соку. Пробуйте!
5. Збийте ще раз блендером все інгредієнти тхіну. Тхина готова! Подавайте з хлібом, сухариками, готуйте соуси. Смачного!