Ковбаса з індички
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати ковбасу з індички. Така домашня ковбаса відрізняється від покупної своєю натуральністю. До того ж, м'ясо індички вважається дієтичним. Користь у страви однозначна!
Готується така ковбаска непросто. Щоб все вийшло ідеально, потрібно попрацювати. Зате результат приємно обрадує, адже ковбаса з індички - це, дійсно смачна страва, яким можна пригостити будь-якого гостя!
- Індичка - 1 кілограм (філе)
- Сало - 200 грам
- Часник - 6 зубчиків

Філе індички промиваємо під водою і нарізаємо на невеликі шматочки з тим розрахунком, щоб м'ясо вмістилося в горлечко м'ясорубки.

У індичку видавлюємо весь часник. Нарізаємо сало на дрібні кубики, додаємо в суміш. Сало додається з тією метою, щоб ковбаса була надто сухий. В принципі, можна обійтися і без сала, якщо ви дотримуєтеся суворої дієти.

Насипаємо спеції за смаком. Ідеально підійдуть будь-які суміші перців. Тут вже справа фантазії.
Ми залишаємо м'ясо в холодильнику на ніч, щоб воно промаринувалося.
Ми залишаємо м'ясо в холодильнику на ніч, щоб воно промаринувалося.

Беремо натуральну кишку. Насадку м'ясорубки змащуємо салом, щоб кишка не розірвалася. Надягаємо кишку на м'ясорубку.

Насадку м'ясорубки обережно і не поспішаючи зрушуємо вгору, щоб вона дістала дна кишки. Ми залишаємо лише невеликий хвостик.

Видавлюємо м'ясо в кишку. Як тільки воно заповнить дно, перев'язуємо хвостик і робимо вузлик. Повільно начиняє нашу ковбасу. Вона повинна скластися в колечко.

Зав'язуємо вузол в кінці, коли вже майже не залишиться простору.

Викладаємо ковбасу на деко, доливаємо трохи води і рослинного масла. Виделкою проколюємо в декількох місцях, щоб наша ковбаска не тріскалася. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин.

Ковбаса з індички готова! Можна вже пробувати!