Рецепт Тихвинська каша фото

Тихвинська каша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Горох, Гречка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Каші

Ситна каша по старим рецептом, якої в своїй книзі "національні кухні наших народів" поділився знаменитий В.В. Похлебкін. Готується з гречки і гороху. Спробуйте! Дуже смачно!

В оригіналі каша готується з гречаним просунув. Але такі продукти зараз знайти складно, тому будемо готувати з традиційною гречаною крупою. Думаю, смак Тихвінської каші це абсолютно не зіпсує. Каша відмінно підійде як гарнір або основне блюдо. А тепер розповім докладно, як приготувати Тихвінську кашу.

  • Крупа гречана - 1 Склянка
  • Горох сушений - 0, 5 склянки
  • Вода - 1, 5 L (окріп)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
тихвинська каша - фото крок 1
Підготуйте всі основні інгредієнти. Цибулю очистіть і помийте.
тихвинська каша - фото крок 2
Горох промийте, залийте 1, 5 л окропу і варіть без солі 40-50 хвилин на повільному вогні, поки горох не почне розварюються. Вода за цей час випарується приблизно на 1/3.
тихвинська каша - фото крок 3
Гречку також промийте. Після закінчення часу додайте до гороху, посоліть за смаком і варіть поки вода повністю не випарується і гречка буде готова.
тихвинська каша - фото крок 4
Ось така виходить каша. Залишилося додати цибулька!
тихвинська каша - фото крок 5
Лук наріжте, обсмажте на олії і додайте в кашу.
тихвинська каша - фото крок 6
Перемішайте, дайте настоятися 5 хвилин і можна подавати до столу.
тихвинська каша - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти