Тихвинська каша
(покроковий рецепт з фото)
Ситна каша по старим рецептом, якої в своїй книзі "національні кухні наших народів" поділився знаменитий В.В. Похлебкін. Готується з гречки і гороху. Спробуйте! Дуже смачно!
В оригіналі каша готується з гречаним просунув. Але такі продукти зараз знайти складно, тому будемо готувати з традиційною гречаною крупою. Думаю, смак Тихвінської каші це абсолютно не зіпсує. Каша відмінно підійде як гарнір або основне блюдо. А тепер розповім докладно, як приготувати Тихвінську кашу.
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Горох сушений - 0, 5 склянки
- Вода - 1, 5 L (окріп)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі основні інгредієнти. Цибулю очистіть і помийте.
Горох промийте, залийте 1, 5 л окропу і варіть без солі 40-50 хвилин на повільному вогні, поки горох не почне розварюються. Вода за цей час випарується приблизно на 1/3.
Гречку також промийте. Після закінчення часу додайте до гороху, посоліть за смаком і варіть поки вода повністю не випарується і гречка буде готова.
Ось така виходить каша. Залишилося додати цибулька!
Лук наріжте, обсмажте на олії і додайте в кашу.
Перемішайте, дайте настоятися 5 хвилин і можна подавати до столу.
Смачного!