Рецепт Тефтелі зі сметаною підливою фото

Тефтелі зі сметаною підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Тефтелі
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо вам хочеться простої домашньої кухні, чогось дуже смачного, зразок того, що готувала ваша мама чи бабуся, то ось спеціально для вас відмінний рецепт тефтелей зі сметаною підливою.

Опис приготування:

Цей простий рецепт тефтелей зі сметаною підливою відмінно підійде молодим господаркам, які тільки роблять свої перші кроки в мистецтві кулінарії, тому що він неймовірно легкий, і будь-який з ним впорається. Ну а про відмінний смак тефтелей навіть і говорити нема чого - це те блюдо, яке всім нам добре знайоме і ніколи не набридне. Та й як можна відязикатися від цих чудових м'ясних кульок, ніжних і м'яких, з ароматною сметаною підливою? ! зареєструватися…. Це справжній смак дитинства, принаймні, мого. Тому якщо у вас є пів кіло фаршу і баночка сметани, то нічого тут навіть і думати, тефтелі - це найкраще, що можна зробити з цих простих інгредієнтів, а ось і чудовий рецепт приготування тефтелей зі сметаною підливою, який допоможе вам швидко з усім впоратися.

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Борошно - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
тефтелі зі сметаною підливою - фото крок 1
Готуємо нечисленні інгредієнти. Мал відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Фарш можна використовувати покупної, а можна приготувати самим, а найкраще поєднання - це свинина + яловичина.
тефтелі зі сметаною підливою - фото крок 2
Коли рис трохи охолоне, викладаємо його в миску з фаршем, додаємо подрібнену цибулю, яйце, сіль і спеції, ретельно перемішуємо до однорідності.
тефтелі зі сметаною підливою - фото крок 3
Руки змочуємо у воді і починаємо формувати невеликі тефтелі. Потім обвалюють їх у борошні й обсмажуємо на сковороді з додаванням невеликої кількості масла. Смажимо до утворення рум'яної скоринки.
тефтелі зі сметаною підливою - фото крок 4
Обсмажені тюфтельки викладаємо в каструльку або казанок. У сковороду, де були тефтелі, наливаємо воду і нагріваємо її. Потім додаємо сметану, перемішуємо, солимо і заправляємо спеціями, ще раз перемішуємо. Соусу повинно вийти така кількість, щоб він міг повністю прикрити тефтелі в каструлі, тому, за потреби, можна долити ще води.
тефтелі зі сметаною підливою - фото крок 5
Переливаємо соус в каструльку з тефтелі і ставимо її на вогонь. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою, tusim 10-15 хвилин. За цей час ви можете приготувати будь-який гарнір на ваш розсуд. Смачного!

Схожі рецепти