Рецепт Тефтелі з перловкою фото

Тефтелі з перловкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш, Крупи, Перлова крупа
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Сьогодні замість звичних тефтелей ми приготуємо незвичайні тюфтельки з перловкою. Дуже цікаве поєднання, яке нічим не поступається за смаковими якостями традиційним тефтелі.

Отже, знову тефтелі - старе блюдо, якому ми без праці додамо новий смак. Цей простий рецепт тефтелей з перловкою, по суті, нічим практично не відрізняється від класичного варіанту тефтелей, з одного невеликою різницею - тут ми будемо використовувати перловку замість рису, а так же додамо гарбуз замість моркви. Ось такі прості продукти допоможуть нам значно змінити смак звичного всім страви, причому в кращу сторону. Перлова крупа додасть тефтелі особливий присмак і консистенцію, а гарбуз зробить фарш трохи солодким і неймовірно ніжним, Ну і, звичайно ж, не варто забувати про користь цих продуктів. Я дуже рекомендую вам спробувати ці чудові тюфтельки, до того ж, готуються вони дуже легко і швидко, а ось детальний рецепт приготування тефтелей з перловкою, який полегшить вашу роботу.

  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Крупа перлова - 0, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5-1 штуки
  • Гарбуз - 300 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Яйце - 1 штука
  • Консервований томатний соус в банку - 1 штука
  • Базилік сушений - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
тефтелі з перловкою - фото крок 1
Оскільки перлова крупа вариться досить довго, то нам для полегшення процесу необхідно її на пів годинки замочити перед приготуванням. Потім зливаємо стару воду і заливаємо нової, ставимо на вогонь. Варимо до повної готовності, зазвичай на це йде близько години.
тефтелі з перловкою - фото крок 2
Цибулю дрібно нарізаємо, а якщо ви не любите, коли в тефтелі трапляються шматочки цибулі, то можете його потерти на дрібній тертці.
тефтелі з перловкою - фото крок 3
На середній терці трьом невеликий шматочок гарбуза. Замість гарбуза так само можна використовувати солодку картоплю.
тефтелі з перловкою - фото крок 4
Тепер змішуємо в глибокій мисці фарш, otvarennuyu perlovku, гарбуз, цибуля і додаємо подрібнений часник і куряче яйце. Ретельно перемішуємо до однорідності.
тефтелі з перловкою - фото крок 5
Солимо до смаку, додаємо мелений перець і сушений базилік, перемішуємо ще раз.
тефтелі з перловкою - фото крок 6
З приготованого фаршу формуємо тефтелі улюбленого розміру (краще це робити мокрими руками). Деко змащуємо маслом і викладаємо на нього тефтелі, поміщаємо деко в розігріту до 180-200 градусів духовку на півгодини.
тефтелі з перловкою - фото крок 7
Консервований соус розігріваємо в каструльці і за 5-10 хвилин до готовності тефтелей вливаємо його на деко. Соус ви можете приготувати самостійно з помідорів або томатного соку, додати в нього спеції на ваш розсуд. Готові тюфтельки відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти