Тефтелі в підливі
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі з підливою - це перевірений рецепт вдалого м'ясної страви. Як приготувати тефтелі в підливі будинку? Зараз я вам подбробно розповім. Блюдо вийде дуже і дуже смачним, гарантую!
Тефтелі з підливою готують з будь-яким соусом: сметанним, томатним, сметанно-томатним або оливковою з додаванням спецій, соку лимона або лайма. Фарш можна приготувати з будь-якого м'яса: яловичини, телятини, курки, свинини, індички. Дивіться і запам'ятовуйте мій рецепт, як приготувати тефтелі в підливі.
- Фарш домашній - 500 грам(50/50 яловичина + свинина)
- Відварений рис - 5 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Морква - 1 штука
- Томатний сік - 2 склянки
Для приготування тефтелей в підливі нам необхідно взяти фарш. У мене покупної фарш, але його можна приготувати і вдома. Найкраще співвідношення м'яса для вдалого приготування тефтелей - це 50% свинини і 50% яловичини.
Відварений рис додайте до фаршу. Рис краще трохи недоваріть, тоді в тефтелі він не загубиться, а буде чітко простежуватися, від цього блюдо буде набагато смачніше.
До фаршу додайте спеції і нарізану цибулю. Перемішайте.
Добре вимішайте фарш. Якщо він занадто щільний, додайте до нього трохи води (до 1 склянки). Тепер знову вимісіть фарш, щоб він прийняв воду.
З отриманого фаршу сформуйте тефтелі.
Обсмажте тефтелі на сковороді з двох сторін, до утворення апетитною, рум'яної скоринки.
В іншу сковороду влийте томатний сік. Додайте спецій до смаку. Натріть на тертці моркву. Додайте її до томатного соку, дайте закипіти. Гасіть морква в томаті близько 5-7 хвилин. Перекладіть тефтелі в сковороду або каструльку. Залийте підготовленої підливою. Гасіть на невеликому вогні близько 40 хвилин. Помішувати або якось піднімати тефтелі не потрібно.
Готові тефтелі в підливі подайте до столу. Смачного!