Курячі котлети в томатної підливі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви приготуєте курячі котлети в томатної підливі, давно знайоме блюдо придбає новий смак, надзвичайну соковитість і чудовий аромат. Часу піде трохи більше, але новий смак того варто.
Мені дуже подобається готувати котлети з різною підливою, це і зручно (гарнір НЕ буде сухим), і смачно. Та й точно знаю, що котлети 100% будуть готові. А то коли просто смажиш, завжди сумніваєшся, чи достатньо вони присмажився. Хочу розповісти вам, як приготувати курячі котлети в томатної підливі. Підливу можна зробити не тільки зі свіжих помідорів, але і з томатної пасти або кетчупу. Пасту розбавте водою до потрібної вам консистенції, додайте трохи цукру і солі за смаком, а далі - за рецептом. Сподіваюся, у вас все вийде смачно!
- Куряче філе - 500 грам
- Білий хліб - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори свіжі - 3 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Пряні трави - 1 щіпка (базилік, кріп, петрушка: будь-які ваші улюблені)
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Білий хліб замочуємо в молоці, потім його віджимають.
Куряче філе подрібнюємо через м'ясорубку.
Чистим луковицу, відправляємо її разом з хлібом в м'ясорубку слідом за курячим м'ясом. У вийшов фарш додаємо пів-ложечки солі і мелений перець.
Ретельно перемішати фарш, потім відіб'ємо його.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Формуємо котлети, обвалюють їх у борошні. Викладаємо на гарячу сковороду.
І обсмажуємо з обох боків до красивої рум'яної скоринки. Смажимо на вогні трохи більше середнього.
Очищаємо помідори від шкірки, подрібнюємо блендером. Додаємо до томатного пюре сіль за смаком і сухі ароматні трави.
Обсмажені котлети викладаємо в каструльку і заливаємо томатним пюре. Ставимо на невеликий вогонь і тушкуємо хвилин 20-25.