Рецепт Тефтелі по-молдавському фото

Тефтелі по-молдавському
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування, Роздільне харчування, Вагітним і годуючим, Для діабетиків
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви, Тефтелі

Простий рецепт тефтелей молдавською повинен сподобатися всім шанувальникам страв з соковитого м'ясного фаршу в густий і ароматною овочевий підливі. Ділюся!

Не так давно я дізналася, як приготувати тефтелі по-молдавському або кіфтелуце молдовенешть, і мені це блюдо так сподобалося, що я не можу не поділитися цим рецептом з вами! Тюфтельки виходять чудові - соковиті, незважаючи на те, що фарш використовується яловичий, ароматні і смачні до неможливості!

На сайті, де я знайшла рецепт приготування тефтелей молдавською, рекомендували подавати це блюдо без гарніру. Я сама не прихильник м'яса з картоплею і макаронами, а кіфтелуце молдовенешть дійсно гарні самі по собі, зі свіжим хлібом і овочами. Однак і з традиційної молдавської мамалигою - кашею з кукурудзяної крупи - вони чудо, як хороші!

  • Яловичина - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 0, 5-1 штуки
  • Корінь петрушки - 0, 5-1 штуки
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • Томатний соус - 1 Склянка
  • Червоне сухе вино - 0, 5 склянки
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок
  • Молоко - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Часник - 2-3 зубчиків
тефтелі по-молдавському - фото крок 1
Яловичину вимити, обсушити, очистити від плівок і нарізати невеликими шматочками. Двічі пропустити через м'ясорубку з 1 ріпчастої цибулиною і часником. Посолити, поперчити.
тефтелі по-молдавському - фото крок 2
Додати молоко, добре вимішати і ложкою невеликі тефтелі.
тефтелі по-молдавському - фото крок 3
Що залишився лук, моркву і корінь петрушки очистити і нарізати соломкою.
тефтелі по-молдавському - фото крок 4
Тефтелі запанірувати в борошні і обсмажити з усіх боків в олії.
тефтелі по-молдавському - фото крок 5
Скласти тефтелі в сотейник або каструлю з товстим дном. Овочі підсмажити на невеликій кількості масла і викласти до тефтелі.
тефтелі по-молдавському - фото крок 6
Додати томатний соус, влити вино, посолити, поперчити. Додати цукор. Гасити на повільному вогні під кришкою 20-30 хвилин.
тефтелі по-молдавському - фото крок 7
Подавати готові тефтелі в глибоких тарілках з соусом, в якому вони гасилися. При подачі посипати дрібно нарізаною зеленню і часником.

Схожі рецепти