Рецепт Тефтелі під томатним соусом фото

Тефтелі під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування , Роздільне харчування , Вагітним і годуючим , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ідеї для вечері або обіду закінчилися, то пропоную скористатися цією і зробити апетитні і соковиті тефтелі під томатним соусом в домашніх умовах. Не складно, смачно і ситно.

Опис приготування:

Серед безлічі варіантів, як приготувати тефтелі під томатним соусом, цей відрізняється простотою і дивовижним смаком. Поєднання декількох видів м'яса, пікантний соус і ароматні спеції - це блюдо варто того, щоб його повторити. До того ж, до нього прекрасно підійде будь-який гарнір.

  • М'ясо - 800 грам
  • Luk-salotų - 3-4 штук (можна замінити ріпчастою цибулею)
  • Імбир - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука (по бажанню)
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Помідори - 4-6 штук
  • Паста томатна - 150 грам
  • Часник - 1 За смаком
  • Сіль - 1 За смаком
  • Спеції - 1 За смаком
  • Рослинна олія - 1 За смаком
тефтелі під томатним соусом - фото крок 1
1. Для початку потрібно вимити і просушити м'ясо.
тефтелі під томатним соусом - фото крок 2
2. В даному випадку фарш буде з яловичини і індички, проте можна використовувати і будь-які інші комбінації, щоб тефтелі під томатним соусом в домашніх умовах були і соковитими, і нежирними.
тефтелі під томатним соусом - фото крок 3
3. Очистити шалот і корінь імбиру.
тефтелі під томатним соусом - фото крок 4
4. Надіслати все в чашу комбайна або пропустити через м'ясорубку.
тефтелі під томатним соусом - фото крок 5
5. З отриманого фаршу сформувати невеликі тефтелі і відправити їх на 10-15 хвилин в холодильник.
тефтелі під томатним соусом - фото крок 6
6. На сковороді розігріти олію і відправити туди подрібнений кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажити на середньому вогні.
тефтелі під томатним соусом - фото крок 7
7. Тим часом очистити болгарський перець від насіння, нарізати кубиками. Вимити помідори, при бажанні видалити шкірку. Пропустити через прес часник. Подрібнені овочі додати на сковороду до цибулі. Гасити близько 5 хвилин, додавши сіль і спеції за смаком. Можна використовувати сушену зелень і улюблені приправи.
тефтелі під томатним соусом - фото крок 8
8. На окремій сковороді обсмажити тефтелі на сильному вогні до утворення скоринки. У соус додати томатну пасту, як слід все перемішати.
тефтелі під томатним соусом - фото крок 9
9. Залити тефтелі соусом, довести до кипіння і тушкувати на середньому вогні під кришкою до повної готовності. Перед подачею на стіл можна посипати зверху свіжою зеленню або тертим сиром, наприклад.

Схожі рецепти