Тефтелі під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ідеї для вечері або обіду закінчилися, то пропоную скористатися цією і зробити апетитні і соковиті тефтелі під томатним соусом в домашніх умовах. Не складно, смачно і ситно.
Серед безлічі варіантів, як приготувати тефтелі під томатним соусом, цей відрізняється простотою і дивовижним смаком. Поєднання декількох видів м'яса, пікантний соус і ароматні спеції - це блюдо варто того, щоб його повторити. До того ж, до нього прекрасно підійде будь-який гарнір.
- М'ясо - 800 грам
- Luk-salotų - 3-4 штук (можна замінити ріпчастою цибулею)
- Імбир - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука (по бажанню)
- Солодкий перець - 1 штука
- Помідори - 4-6 штук
- Паста томатна - 150 грам
- Часник - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком
- Рослинна олія - 1 За смаком
1. Для початку потрібно вимити і просушити м'ясо.
2. В даному випадку фарш буде з яловичини і індички, проте можна використовувати і будь-які інші комбінації, щоб тефтелі під томатним соусом в домашніх умовах були і соковитими, і нежирними.
3. Очистити шалот і корінь імбиру.
4. Надіслати все в чашу комбайна або пропустити через м'ясорубку.
5. З отриманого фаршу сформувати невеликі тефтелі і відправити їх на 10-15 хвилин в холодильник.
6. На сковороді розігріти олію і відправити туди подрібнений кубиками ріпчасту цибулю. Обсмажити на середньому вогні.
7. Тим часом очистити болгарський перець від насіння, нарізати кубиками. Вимити помідори, при бажанні видалити шкірку. Пропустити через прес часник. Подрібнені овочі додати на сковороду до цибулі. Гасити близько 5 хвилин, додавши сіль і спеції за смаком. Можна використовувати сушену зелень і улюблені приправи.
8. На окремій сковороді обсмажити тефтелі на сильному вогні до утворення скоринки. У соус додати томатну пасту, як слід все перемішати.
9. Залити тефтелі соусом, довести до кипіння і тушкувати на середньому вогні під кришкою до повної готовності. Перед подачею на стіл можна посипати зверху свіжою зеленню або тертим сиром, наприклад.