Рецепт Тефтелі з рисом під томатним соусом фото

Тефтелі з рисом під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Невигадливі котлетки з рисом - тефтелі - це дуже смачне і ситне блюдо, до якого не обов'язково робити гарнір, так як в складі вже є крупа. Вони однозначно сподобаються і дорослим, і дітям.

Опис приготування:

Тефтелі - це простий варіант трохи заощадити сімейний бюджет, додавши рис і отримавши на третину більше готового фаршу, а найголовніше - смак готового блюда аніскільки не постраждає. Я пам'ятаю з дитинства, як мама готувала тефтелі і подавала їх з картопляним пюре. Вони були дуже соковитими і шалено смачними. Тому хочу з вами поділитися маминим рецептом і детально описати, як приготувати тефтелі під томатним соусом з таким знайомим з дитинства смаком. Для приготування найкраще брати цілісний і досить жирний шматок свинини, щоб удома перемолоти його. Так ви будете впевнені в свіжості і якості вашого фаршу. Сорт рису можете використовувати той, який вам більше подобається. Достатньо уваги приділіть приготування соусу, так як він надає той самий неповторний смак, властивий тефтелі. Трохи сил і часу - і у вас на столі буде відмінне блюдо, яке не залишить байдужим нікого. Приступимо!

  • Фарш свинячий - 300 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатний сік - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець духмяний мелений - 1 щіпка
тефтелі з рисом під томатним соусом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Свинину пропустіть через м'ясорубку. Цибулю очистіть від лушпиння і обполосніть водою.
тефтелі з рисом під томатним соусом - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте фарш з рисом, приправити сіллю, поперчіть і гарненько розмішайте. Залиште на півгодини, щоб фарш настоявся.
тефтелі з рисом під томатним соусом - фото крок 3
Тим часом беріться за приготування соусу. Для цього в сковороду з розігрітим рослинним маслом покладіть дрібно посічену цибулину, пассеруйте на середньому вогні до прозорості.
тефтелі з рисом під томатним соусом - фото крок 4
Потім влийте томатний сік і прокип'ятіть соус 5 хвилин. Томатний соус готовий.
тефтелі з рисом під томатним соусом - фото крок 5
З фаршу сформуйте невеликі кульки, викладіть їх в один шар на дно каструлі, в якій будете гасити.
тефтелі з рисом під томатним соусом - фото крок 6
Залийте соусом, після чого з моменту закипання тушкуйте 25-30 хвилин. Обов'язково прикрийте кришкою, щоб вони добре приготувалися, а підлива НЕ википіла.
тефтелі з рисом під томатним соусом - фото крок 7
Тефтелі під томатним соусом готові! Кращим доповненням до них буде овочевий салат. Смачного!

Схожі рецепти