Тефтелі з рисом під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Невигадливі котлетки з рисом - тефтелі - це дуже смачне і ситне блюдо, до якого не обов'язково робити гарнір, так як в складі вже є крупа. Вони однозначно сподобаються і дорослим, і дітям.
Тефтелі - це простий варіант трохи заощадити сімейний бюджет, додавши рис і отримавши на третину більше готового фаршу, а найголовніше - смак готового блюда аніскільки не постраждає. Я пам'ятаю з дитинства, як мама готувала тефтелі і подавала їх з картопляним пюре. Вони були дуже соковитими і шалено смачними. Тому хочу з вами поділитися маминим рецептом і детально описати, як приготувати тефтелі під томатним соусом з таким знайомим з дитинства смаком. Для приготування найкраще брати цілісний і досить жирний шматок свинини, щоб удома перемолоти його. Так ви будете впевнені в свіжості і якості вашого фаршу. Сорт рису можете використовувати той, який вам більше подобається. Достатньо уваги приділіть приготування соусу, так як він надає той самий неповторний смак, властивий тефтелі. Трохи сил і часу - і у вас на столі буде відмінне блюдо, яке не залишить байдужим нікого. Приступимо!
- Фарш свинячий - 300 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатний сік - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка