Татарський суп-локшина «токмач»
(покроковий рецепт з фото)
Замішує - це найпоширеніший суп в татарської кухні. Дуже смачний, наваристий, ситний. Токмач відрізняється від інших супів тим, що м'ясо на якому зварений бульйон, подається окремо.
Суп готується на різному бульйоні - з яловичиною, куркою або бараниною. Це дуже сімейна страва. Токмач розливається по тарілках, а шматки м'яса викладаються на окрему страву і кожен бере собі необхідну кількість. Я вам хочу розповісти, як приготувати татарський суп-локшину «токмач» на курячому бульйоні.
- Курка - 1500 грам
- Вода - 4 L
- Морква - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Курку промийте, покладіть у велику каструлю, залийте водою, додайте цілу цибулину, поставте на плиту, доведіть до кипіння, зробіть повільний вогонь, сіль за смаком. Варіть 60-80 хвилин до готовності.
Картопля наріжте крупно, морква кільцями.
Вийміть курку з бульйону. У киплячий бульйон додайте нарізану картоплю і моркву.
Варіть 25-30 хвилин.
Приготуйте тісто для токмач.
У миску вбийте яйце.
У миску вбийте яйце.
Додайте щіпку солі, борошно, олія.
Замісити круте тісто.
Тісто тонко розкачати.
Наріжте тоненькими смужками.
Додайте токмач в киплячий бульйон з овочами. Варіть після спливання 5 хвилин.
Розкладіть суп по тарілках. Можете покласти шматочок курки і посипати зеленню.
Якщо токмач приготований для сімейного обіду, то його просто розливають по тарілках. Але якщо блюдо приготовлено для гостей, спочатку по тарілках розливають бульйон з локшиною, а м'ясо і картопля з морквою подають на окремому блюді. Причому, спочатку викладають овочі, а на них - шматки м'яса. Кожен набирає собі скільки вважає за потрібне. Смачного!