Рецепт Татарський суп-локшина «токмач» фото

Татарський суп-локшина «токмач»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах , Курка , Курча
Дієтичне харчування
На обід , На сніданок
Супи
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Замішує - це найпоширеніший суп в татарської кухні. Дуже смачний, наваристий, ситний. Токмач відрізняється від інших супів тим, що м'ясо на якому зварений бульйон, подається окремо.

Опис приготування:

Суп готується на різному бульйоні - з яловичиною, куркою або бараниною. Це дуже сімейна страва. Токмач розливається по тарілках, а шматки м'яса викладаються на окрему страву і кожен бере собі необхідну кількість. Я вам хочу розповісти, як приготувати татарський суп-локшину «токмач» на курячому бульйоні.

  • Курка - 1500 грам
  • Вода - 4 L
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Борошно - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 1 Чайна ложка
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 2
Курку промийте, покладіть у велику каструлю, залийте водою, додайте цілу цибулину, поставте на плиту, доведіть до кипіння, зробіть повільний вогонь, сіль за смаком. Варіть 60-80 хвилин до готовності.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 3
Картопля наріжте крупно, морква кільцями.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 4
Вийміть курку з бульйону. У киплячий бульйон додайте нарізану картоплю і моркву.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 5
Варіть 25-30 хвилин.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 6
Приготуйте тісто для токмач.
У миску вбийте яйце.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 7
Додайте щіпку солі, борошно, олія.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 8
Замісити круте тісто.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 9
Тісто тонко розкачати.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 10
Наріжте тоненькими смужками.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 11
Додайте токмач в киплячий бульйон з овочами. Варіть після спливання 5 хвилин.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 12
Розкладіть суп по тарілках. Можете покласти шматочок курки і посипати зеленню.
татарський суп-локшина «токмач» - фото крок 13
Якщо токмач приготований для сімейного обіду, то його просто розливають по тарілках. Але якщо блюдо приготовлено для гостей, спочатку по тарілках розливають бульйон з локшиною, а м'ясо і картопля з морквою подають на окремому блюді. Причому, спочатку викладають овочі, а на них - шматки м'яса. Кожен набирає собі скільки вважає за потрібне. Смачного!

Схожі рецепти