Рецепт Татарський суп «Нохутли вечерю» фото

Татарський суп «Нохутли вечерю»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо , Овочі , Бобові , Яловичина
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вам потрібно смачно і ситно нагодувати свого чоловіка? Зверніть увагу на суп з кримсько-татарської кухні"Нохутли аш" . Густий, м'ясної, з корисним нутом, він замінить вам і перше, і другу страву відразу.

Опис приготування:

"Nohut" в перекладі з кримсько-татарської -"нут" , звідси і назва страви: їжа з нутом. Нут слід обов'язково замочити на кілька годин у холодній воді, можна і на ніч. Потім поміняйте воду, поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну при необхідності. Варіть на повільному вогні протягом 1-1, 5 годин. Готовий нут легко розчавити двома пальцями. Або використовуйте готовий - консервований.

Традиційно за цим рецептом яловичина гаситься з водою. Я пропоную вам менш поширений його варіант, як приготувати татарський суп «Нохутли аш» з додаванням томатного соку.

  • Яловичина - 500 грам
  • Гайка - 300 грам (замочений у холодній воді або консервований)
  • Цибуля - 250 грам
  • Морква - 150 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сік томатний - 500 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
татарський суп
Підготуйте необхідні продукти. Нут заздалегідь промийте в прохолодній воді, залийте холодною водою і залиште на 4 годину, можна на ніч. Злийте воду і відваріть у великій кількості води протягом 1 годину. Або відразу використовуйте консервований, тоді не доведеться замочувати і варити його.
Яловичину промийте, обсушити, очистіть від прожилок і плівок. Наріжте на кубики 2х2 см. Овочі помийте, очистіть.
татарський суп
У глибокій сковороді або казані розігрійте масло, обсмажте м'ясо з двох сторін до рум'яної скоринки.
татарський суп
Залийте м'ясо томатним соком. Накрийте кришкою і тушкуйте до готовності м'яса і густоти соусу.
татарський суп
Моркву наріжте кубиками, цибулю подрібніть. Залиште кілька кілець цибулі для подачі.
татарський суп
Додайте овочі до м'яса, посоліть і поперчіть за смаком, тушкуйте протягом 10 хвилин. Залежно від кислоти томатного соку, можна додати цукор за смаком.
татарський суп
Подавайте до столу: спершу викладайте на блюдо нут з бульйоном (2-3 ст. Л.), зверху - шматочки тушкованого м'яса і овочі, полийте соусом. Подавайте суп з кільцями цибулі і свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти