Татарський суп «Нохутли вечерю»
(покроковий рецепт з фото)
Вам потрібно смачно і ситно нагодувати свого чоловіка? Зверніть увагу на суп з кримсько-татарської кухні "нохутли аш" . Густий, м'ясної, з корисним нутом, він замінить вам і перше, і другу страву відразу.
"Nohut" в перекладі з кримсько-татарської - "нут", звідси і назва страви: їжа з нутом. Нут слід обов'язково замочити на кілька годин у холодній воді, можна і на ніч. Потім поміняйте воду, поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну при необхідності. Варіть на повільному вогні протягом 1-1, 5 годин. Готовий нут легко розчавити двома пальцями. Або використовуйте готовий - консервований.
Традиційно за цим рецептом яловичина гаситься з водою. Я пропоную вам менш поширений його варіант, як приготувати татарський суп «Нохутли аш» з додаванням томатного соку.
- Яловичина - 500 грам
- Гайка - 300 грам (замочений у холодній воді або консервований)
- Цибуля - 250 грам
- Морква - 150 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сік томатний - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Нут заздалегідь промийте в прохолодній воді, залийте холодною водою і залиште на 4 годину, можна на ніч. Злийте воду і відваріть у великій кількості води протягом 1 годину. Або відразу використовуйте консервований, тоді не доведеться замочувати і варити його.
Яловичину промийте, обсушити, очистіть від прожилок і плівок. Наріжте на кубики 2х2 см. Овочі помийте, очистіть.
Яловичину промийте, обсушити, очистіть від прожилок і плівок. Наріжте на кубики 2х2 см. Овочі помийте, очистіть.
У глибокій сковороді або казані розігрійте масло, обсмажте м'ясо з двох сторін до рум'яної скоринки.
Залийте м'ясо томатним соком. Накрийте кришкою і тушкуйте до готовності м'яса і густоти соусу.
Моркву наріжте кубиками, цибулю подрібніть. Залиште кілька кілець цибулі для подачі.
Додайте овочі до м'яса, посоліть і поперчіть за смаком, тушкуйте протягом 10 хвилин. Залежно від кислоти томатного соку, можна додати цукор за смаком.
Подавайте до столу: спершу викладайте на блюдо нут з бульйоном (2-3 ст. Л.), зверху - шматочки тушкованого м'яса і овочі, полийте соусом. Подавайте суп з кільцями цибулі і свіжою зеленню. Смачного!