Рецепт Хворост татарський фото

Хворост татарський
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Борошно , Яйця
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Десерти
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 35 хв.

Татарський хмиз - це солодкий десерт, приготований з крутого тіста в маслі. Виглядає хмиз дуже забавно, тісто закручується спіраллю перед обжаркой на сковороді.

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування хмизу татарського. Для приготування знадобляться найпростіші інгредієнти: мука, яйця, цукор, молоко, масло вершкове і рослинне, сіль. На початку готується тісто, яке скручується спіралькою і обсмажується у фритюрі. При подачі хмиз присипаємо цукровою пудрою. Дуже смачно з кефіром або йогуртом. Хай щастить!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 1 Склянка (розтоплене)
  • Масло рослинне - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
хворост татарський - фото крок 1
Яйця збиваємо з цукром і сіллю. Втручаємося молоко і розтоплене масло. Потроху додаємо борошно, замішуючи круте тісто.
хворост татарський - фото крок 2
Розкачуємо тісто великим тонким шаром. Ріжемо смужками, товщиною 5 см, а довгою 12-15 см.
хворост татарський - фото крок 3
Скручуємо смужки тесту спіралькою.
хворост татарський - фото крок 4
Обсмажуємо хмиз з усіх боків у фритюрі з рослинним маслом. При подачі присипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти