Хворост татарський
(покроковий рецепт з фото)
Татарський хмиз - це солодкий десерт, приготований з крутого тіста в маслі. Виглядає хмиз дуже забавно, тісто закручується спіраллю перед обжаркой на сковороді.
Це класичний рецепт приготування хмизу татарського. Для приготування знадобляться найпростіші інгредієнти: мука, яйця, цукор, молоко, масло вершкове і рослинне, сіль. На початку готується тісто, яке скручується спіралькою і обсмажується у фритюрі. При подачі хмиз присипаємо цукровою пудрою. Дуже смачно з кефіром або йогуртом. Хай щастить!
- Борошно - 1 кілограм
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 1 Склянка (розтоплене)
- Масло рослинне - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
Яйця збиваємо з цукром і сіллю. Втручаємося молоко і розтоплене масло. Потроху додаємо борошно, замішуючи круте тісто.
Розкачуємо тісто великим тонким шаром. Ріжемо смужками, товщиною 5 см, а довгою 12-15 см.
Скручуємо смужки тесту спіралькою.
Обсмажуємо хмиз з усіх боків у фритюрі з рослинним маслом. При подачі присипаємо цукровою пудрою. Смачного!