Пиріг татарський з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Не втомлююся дивуватися тому, як багато можна придумати різноманітних страв з одних і тих же продуктів. Здебільшого, звичайно, це базові інгредієнти, які майже завжди можна знайти у себе на кухні.
Ось, наприклад, з рису і борошна можна зробити багато чого цікавого. Нижче прочитайте, як приготувати пиріг татарський з сухофруктами. Це національна випічка називається "губад" . У неї зазвичай додають ще фарш, але я вирішила зробити щось солодке і відязикалася від нього. Приготуйтеся до того, що готується пиріг складно.
- Борошно - 4 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Мал - 2 склянки
- Ізюм - 200 грам
- Корт готовий - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 60 грам
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 6 штук
Підігрійте молоко, розчиніть в ньому дріжджі. Додайте сіль, столову ложку цукру і яйце.
Добре перемішайте суміш і просійте в неї 3 склянки борошна. Замішайте тісто, вливши рослинне масло. Накрийте його рушником і залиште на годину в теплому місці.
Для начинки відваріть 4-5 яєць. Остудіть їх, очистіть і наріжте маленькими кубиками.
Ізюм промийте, залийте окропом на 20 хвилин. Потім злийте воду.
Мал промийте в холодній воді кілька разів. Vskipyatite 14 склянок води. Додайте в неї рис і варіть до готовності. Потім відкиньте його в друшляк, промийте.
Корт розітріть і просійте через сито. У нього всипте цукор і 60 грам вершкового масла. Добре розімніть масу і приберіть в сторону.
Тепер займіться підійшли тестом. Розділіть його на дві нерівні частини. Велику розкачати в пласт.
Змастіть чавунну сковороду вершковим маслом. Покладіть в неї розкачане тісто, щоб краї звисали.
Почніть укладати шари. Покладіть одну третину рису, потім корт, яйця, другу частину рису, родзинки, залишився рис.
Розтопіть трохи вершкового масла. Вилийте його поверх шарів.
Час, що залишився тісто розкачайте в пласт, укрийте їм шари. Защипніть кінці тесту з бортиками. І зверху змастіть вершковим маслом.
Змішайте 50 грам вершкового масла зі склянкою борошна і 30 грамами цукру. Розітріть все в крихту. Посипте цією крихтою пиріг.
Запікайте пиріг при 180 градусах протягом 40 хвилин. Приємною дегустації!