Татарський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати татарський пиріг, підкажемо вам і навчимо швидко і легко. Використовуючи продукти з найближчого магазина, ви зможете приготувати смачний і ситний татарський пиріг в домашніх умовах.
Як приготувати татарський пиріг в домашніх умовах? Тісто не вимагає довгого настоювання, воно не дріжджове. Пиріг являє собою якусь їстівну ємність з начинкою з картоплі і м'яса. Готовий пиріг зовсім твердий.
Його можна нарізати шматками для подачі, а краще накладати в тарілки начинку і заїдати її шматочками тіста, відламуючи від пирога.
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 400-500 грам(3-4 склянки)
- Сода, гашене оцтом - 0, 5 чайних ложки (або розпушувач 1 немає. Ложка)
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- М'ясо куряче / індиче - 500 грам
- Бульйон м'ясний - 1 Склянка
Для приготування татарського пирога тісто почнемо замішувати в блендері. Для цього помістіть 2 столові ложки сметани, 3 яйця, 1 немає. Ложку солі, 0, 5 немає. Ложки цукру в чашу блендера. Масу збийте до однорідності.
У нас вийде ось така маса.
У миску просійте борошно, додайте розпушувач і, вливши до борошна нашу масу, замісіть тісто. Тісто вийде досить тугим, близьким за консистенцією до тесту для піци.
Накрийте тісто рушником. Дайте полежати. Поки тісто лежить (10-15 хвилин), займемося начинкою. Для начинки очистіть картопля від шкірки. Наріжте маленькими кубиками. Великі НЕ пропекутся.
Куряче або індиче м'ясо наріжте на невеликі шматочки, додайте до картоплі. Подрібніть цибулю і часник. Додайте до м'яса.
Тісто розділи 3 частини (велика, поменше і зовсім маленька). З великої частини ми зліпимо нижній корж пирога. З середньої приготуємо кришку, а з маленькою - ручку пирога. Вона буде перешкоджати витіканню води з пирога, але дозволить пару вийти.
Форму застеліть пергаментом. Великий кулька тесту розкачайте в пласт близько 2 мм висотою. Вставити у форму. Важливо не прорвати тісто, щоб начинка і бульйон НЕ витекли. Акуратно розподіліть тісто по формі.
До начинці додайте спеції і сіль. Перемішайте. Начинку викладіть у форму. Рівномірно розподіліть і влийте 1 склянку бульйону. Бульйон слід брати курячий або м'ясний, але якщо його немає, візьміть стакан води, додайте в нього 1 ст. Ложку холодного вершкового масла, щіпку солі. Нагрійте все в мікрохвильовці за 1 хвилину. Масло розплавиться, сіль розчиниться. Розмішайте. Отриману рідину влийте до начинки.
Середню частину тіста розкачайте в пласт. Накрийте нею начинку і з'єднайте краю нижнього і верхнього шару тесту. Зайве треба зрізати.
У центрі пирога (в кришці) зробіть надріз для пара. З решти маленького кульки тесту сформуйте ручку-заглушку для дірочки. Покладіть її прям на отвір.
Пиріг поставте в розігріту духовку при 180 градусах і запікайте 40 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки. Акуратно зніміть центральний кульку тесту. Поверніть пиріг в духовку ще на 1, 5 годину. Час від часу поглядайте. Пиріг повинен придбати рум'яну рівномірну корочку. Для 15 хвилин до готовності поверніть знятий кульку тесту на колишнє місце і допечіть пиріг.
Подайте пиріг до столу в злегка охолодженому вигляді.