Рецепт Татарський пиріг фото

Татарський пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Молочні продукти
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як приготувати татарський пиріг, підкажемо вам і навчимо швидко і легко. Використовуючи продукти з найближчого магазина, ви зможете приготувати смачний і ситний татарський пиріг в домашніх умовах.

Опис приготування:

Як приготувати татарський пиріг в домашніх умовах? Тісто не вимагає довгого настоювання, воно не дріжджове. Пиріг являє собою якусь їстівну ємність з начинкою з картоплі і м'яса. Готовий пиріг зовсім твердий.

Його можна нарізати шматками для подачі, а краще накладати в тарілки начинку і заїдати її шматочками тіста, відламуючи від пирога.

  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 400-500 грам(3-4 склянки)
  • Сода, гашене оцтом - 0, 5 чайних ложки (або розпушувач 1 немає. Ложка)
  • Картопля - 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • М'ясо куряче / індиче - 500 грам
  • Бульйон м'ясний - 1 Склянка
татарський пиріг - фото крок 1
Для приготування татарського пирога тісто почнемо замішувати в блендері. Для цього помістіть 2 столові ложки сметани, 3 яйця, 1 немає. Ложку солі, 0, 5 немає. Ложки цукру в чашу блендера. Масу збийте до однорідності.
татарський пиріг - фото крок 2
У нас вийде ось така маса.
татарський пиріг - фото крок 3
У миску просійте борошно, додайте розпушувач і, вливши до борошна нашу масу, замісіть тісто. Тісто вийде досить тугим, близьким за консистенцією до тесту для піци.
татарський пиріг - фото крок 4
Накрийте тісто рушником. Дайте полежати. Поки тісто лежить (10-15 хвилин), займемося начинкою. Для начинки очистіть картопля від шкірки. Наріжте маленькими кубиками. Великі НЕ пропекутся.
татарський пиріг - фото крок 5
Куряче або індиче м'ясо наріжте на невеликі шматочки, додайте до картоплі. Подрібніть цибулю і часник. Додайте до м'яса.
татарський пиріг - фото крок 6
Тісто розділи 3 частини (велика, поменше і зовсім маленька). З великої частини ми зліпимо нижній корж пирога. З середньої приготуємо кришку, а з маленькою - ручку пирога. Вона буде перешкоджати витіканню води з пирога, але дозволить пару вийти.
татарський пиріг - фото крок 7
Форму застеліть пергаментом. Великий кулька тесту розкачайте в пласт близько 2 мм висотою. Вставити у форму. Важливо не прорвати тісто, щоб начинка і бульйон НЕ витекли. Акуратно розподіліть тісто по формі.
татарський пиріг - фото крок 8
До начинці додайте спеції і сіль. Перемішайте. Начинку викладіть у форму. Рівномірно розподіліть і влийте 1 склянку бульйону. Бульйон слід брати курячий або м'ясний, але якщо його немає, візьміть стакан води, додайте в нього 1 ст. Ложку холодного вершкового масла, щіпку солі. Нагрійте все в мікрохвильовці за 1 хвилину. Масло розплавиться, сіль розчиниться. Розмішайте. Отриману рідину влийте до начинки.
татарський пиріг - фото крок 9
Середню частину тіста розкачайте в пласт. Накрийте нею начинку і з'єднайте краю нижнього і верхнього шару тесту. Зайве треба зрізати.
татарський пиріг - фото крок 10
У центрі пирога (в кришці) зробіть надріз для пара. З решти маленького кульки тесту сформуйте ручку-заглушку для дірочки. Покладіть її прям на отвір.
татарський пиріг - фото крок 11
Пиріг поставте в розігріту духовку при 180 градусах і запікайте 40 хвилин. Дістаньте пиріг з духовки. Акуратно зніміть центральний кульку тесту. Поверніть пиріг в духовку ще на 1, 5 годину. Час від часу поглядайте. Пиріг повинен придбати рум'яну рівномірну корочку. Для 15 хвилин до готовності поверніть знятий кульку тесту на колишнє місце і допечіть пиріг.
татарський пиріг - фото крок 12
Подайте пиріг до столу в злегка охолодженому вигляді.

Схожі рецепти