Татарський пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Татарська кухня дуже славиться своєю випічкою. Особливо прекрасні пироги. Їх готують різні: м'ясні та солодкі. Врахуйте, що часу на цей пиріг піде багато. Але він цього варто.
Кількість порцій: 6-8
- Борошно - 3 склянки
- Молоко або вода - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- М'ясо - 500 грам (начинка)
- Картопля - 3-4 штук (начинка)
- Цибуля - 2 штуки (начинка)
- Яйце - 1 штука (начинка)
- Бульйон або вода - 150 грам (начинка)
- Сіль, перець - За смаком (начинка)
1. М'ясо нарізати невеликими шматочками. Додати сіль і перець. Перемішати і поставити в холодильник на 1, 5 годину.
2. Просіяне борошно перетерти з маслом і додати молоко, сметану і оцет. Замісити тісто. Скачати тісто в кульку і поставити в холодильник на 20 хвилин. Потім тісто розкачати коржем і скласти конвертом. Знову поставити в холодильник. Так зробити 3-4 рази, щоб тісто вийшло листковим.
3. Для начинки картоплю і цибулю почистити. Картоплю нарізати тонкими пластинами. Цибулю порізати півкільцями. Розділити тісто на дві частини. Одну частину більше. Розкачати обидві частини тесту в кола. Більше коло покласти в форму і сформувати бортики.
4. Начинку кладуть в пиріг шарами. Спочатку м'ясо, потім картопля. Посолити і поперчити. Зверху викласти цибулю і шматочки масла.
5. Другим колом закрити начинку і щільно защипати краї. У центрі пирога зробити отвір і закрити його шматочком тесту. Змастити пиріг яйцем.
6. Пиріг печеться близько 1, 5 годин. Через кожні 30 хвилин в отвір заливати бульйон. Коли пиріг підрум'яниться, його потрібно закрити фольгою і допекти.