Татарський пиріг Губад
(покроковий рецепт з фото)
Це татарський круглий пиріг з начинкою в кілька шарів. Цей пиріг є головним частуванням на великому торжестві.
Кількість порцій: 6-8
- Фарш яловичий - 0, 5 кілограма (начинка)
- Мал - 1, 5 склянки (начинка)
- Яйце - 7 штук (начинка)
- Вершкове масло - 300 грам (начинка)
- Ізюм - 200 грам (начинка)
- Сіль, перець - За смаком (начинка)
- Цибуля - 1 штука (начинка)
- Сир - 300 грам (сирна начинка)
- Ряжанка - 0, 5 склянки (сирна начинка)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (сирна начинка)
- Вершкове масло - 300 грам (тісто)
- Кефір - 300 мілілітрів (тісто)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (тісто)
- Розпушувача - 0, 5 чайних ложки (тісто)
- Борошно - 3, 5-4 склянки (тісто)
1. Начинки. Сир викласти в товсту сковороду і залити ряжанкою. Додати цукор і томити на повільному вогні. Готовий сир вийде кольору топленого молока густої однорідної масою. Зварити рис у солоній воді. Зварити 6 яєць і нарізати дрібними кубиками. Ізюм залити на 20 хвилин теплою водою і потім просушити. Цибулю нарізати дрібно, обсмажити на вершковому маслі і остудити.
2. Просіяне борошно натерти з маслом. У кефір насипати розпушувач і влити в борошно. Замісити тісто. Тісто вийде м'яким. Закрити тісто серветкою і помістити в холодильник на 20 хвилин.
3. Готове тісто розділити на дві різні частини. 2/3 частини тесту піде на низ пирога. Решта - на верх пирога. Викласти розкачане тісто на глибоке деко або сковороду. Шарами викласти начинку. Третю частину рису, зверху сирну масу. Ще одну частину рису, зверху м'ясний фарш зі смаженою цибулею і яйця. Що залишився рис, зверху родзинки. Розтопленим вершковим маслом полити начинку.
4. Закрити пиріг другим коржем тесту, змастити яйцем. Випікати пиріг при температурі 180 градусів 50-55 хвилин.