Тарталетки з черешнею
(покроковий рецепт з фото)
Влітку я люблю випічку з легкого пісочного тіста в різними свіжими ягодами і фруктами, Зараз коли ще є черешня, можна зробити такі маленькі галеткі-тарталетки з черешнею. Дивіться!
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати літні солодкі тарталетки з черешнею. Найтонше пісочне тісто, солодка начинка - такий десерт буде відмінним полуднем зі стаканчиком молока. Для пісочного тіста (іноді його називають "рубане" ) знадобиться дуже холодне вершкове масло. Якщо масло тепле, в цьому випадком тісто буде "плисти" і вбирати в себе багато борошна, і як наслідок, сухі і жорсткі тарталетки. Чи не відступайте від рецепта - і у вас все вийде смачно! хай щастить!
- Черешня - 200 грам
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Візьміть глибоку посудину, всипте просіяне борошно, додайте порізане холодної масло і розітріть його в крихту (це можна зробити ножем або виделкою, як вам зручно).
3. Відокремте жовток від білка, в тісто покладіть білок, а жовток залиште для змащування тарталеток. Перемішайте тісто.
4. Зберіть тісто в кого, оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 40-50 хвилин.
5. Вимийте ягоди, видаліть кісточки.
6. Тісто розділіть на три рівні частини, розкачайте по черзі їх.
7. Черешню з'єднайте з цукром і крохмалем, розділити на три частини. Одну третину покладіть на тісто.
8. Загорніть край вгору, трохи придавлюючи пальцями, щоб не розгорнулося.
9. Прогрейте духовку до 190 градусів. Заготовочкі розташуйте на змащеному аркуші, якщо форма не антипригарная, то постеліть пергамент, змастіть жовтком кожну тарталеточку. Поставте в гарячу духовку і випікайте 20-25 хвилин до зарумянванія тесту.
10. Тарталетки готові! Дайте їм охолонути і угощайтесь!
11. Приємного!