Кекс з черешнею, шоколадом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий розсипчастий кекс з двома видами борошна з пікантною начинкою з черешні, шоколаду та горіхів - така випічка безсумнівно прикрасить будь-яке чаювання. Всім неодмінно рекомендую спекти!
Рецепт кексу базовий: кукурудзяну муку можна міняти на будь-яку іншу або просто взяти більше пшеничного борошна. Ягоди в начинці також можуть бути будь-якими.
- Куряче яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 250 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Сир - 200 грам
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Заголовок Бондюель - 0.5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Черешня - 1 Склянка (начинка)
- Горіхи волоські - 0, 5 склянки (начинка)
- Шоколад - 50 грам (начинка)
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка (начинка)
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
1. Для начинки черешню помийте і видаліть кісточки, горіхи подрібніть качалкою або блендером, шоколад наріжте кубиком або натріть на тертці.
2. Додайте до начинки крохмаль і перемішайте.
3. Сир розітріть з маслом кімнатної температури.
4. Яйця збийте з цукром і ваніліном.
5. З'єднайте яєчну і сирну маси, додайте погашену оцтом соду, приправити сіллю.
6. Додайте обидва види борошна і замісити тісто.
7. У змащену маслом форму викладіть половину тіста.
8. Потім покладіть начинку і трохи втисніть її в тісто. Потім тісто розрівняйте руками.
9. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 1 годину. При подачі посипте цукровою пудрою. Смачного!