Класичний клафути з черешнею
(покроковий рецепт з фото)
Клафуті - класичний французький десерт, щось середнє між пирогом і запіканкою. Тісто дуже схоже на млинцеве, їм заливають свіжі ягоди або фрукти і запікають. Все дуже просто і смачно!
Клафуті дуже часто називають пирогом, хоча він більше схожий на пудинг або товстий млинець з начинкою. Вибір начинок може бути дуже широким: від ягід або фруктів до овочів, наприклад, цукіні… пробуйте, експериментуйте. В пиріг можна додати пару пучок кориці, вона прекрасно поєднується з черешнею. Давайте я докладніше покажу вам, як приготувати класичний клафути з черешнею! приступимо!
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно - 130 грам
- Черешня - 500 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 4 штуки
1. Підготуйте продукти. Черешню промийте під проточною водою, переберіть ягоди, видаліть кісточки.
2. Зробіть тісто для клафути. Для цього в глибокій тарі з'єднайте яйця і цукор (120 г), віночком добре збийте.
3. Всипати просіяне борошно невеликими порціями, замішуйте тісто, venchikom Тиснява komochki.
4. У готове однорідне тісто вливайте порціями молоко, віночком перемішуйте.
5. Тісто для клафути має бути ідеально однорідним, рідкуватим.
6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, присипте цукром. Покладіть ягоди без кісточок.
7. Залийте тестом. Надішліть в гарячу духовку випікатися. Температура духовки 200 градусів, час - 40 хвилин.
8. Клафуті з черешнею готовий. Остудіть пиріг повністю, тоді він легко вийде з форми.
9. Подавайте пиріг повністю остиглим, можна прикрасити цукровою пудрою або білим шоколадом. Пригощайтеся!