Рецепт Класичний клафути з черешнею фото

Класичний клафути з черешнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Ягоди, Черешня
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Літні, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Клафуті - класичний французький десерт, щось середнє між пирогом і запіканкою. Тісто дуже схоже на млинцеве, їм заливають свіжі ягоди або фрукти і запікають. Все дуже просто і смачно!

Клафуті дуже часто називають пирогом, хоча він більше схожий на пудинг або товстий млинець з начинкою. Вибір начинок може бути дуже широким: від ягід або фруктів до овочів, наприклад, цукіні… пробуйте, експериментуйте. В пиріг можна додати пару пучок кориці, вона прекрасно поєднується з черешнею. Давайте я докладніше покажу вам, як приготувати класичний клафути з черешнею! приступимо!

  • Вершкове масло - 20 грам
  • Борошно - 130 грам
  • Черешня - 500 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
  • Яйце - 4 штуки
класичний клафути з черешнею - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Черешню промийте під проточною водою, переберіть ягоди, видаліть кісточки.
класичний клафути з черешнею - фото крок 2
2. Зробіть тісто для клафути. Для цього в глибокій тарі з'єднайте яйця і цукор (120 г), віночком добре збийте.
класичний клафути з черешнею - фото крок 3
3. Всипати просіяне борошно невеликими порціями, замішуйте тісто, venchikom Тиснява komochki.
класичний клафути з черешнею - фото крок 4
4. У готове однорідне тісто вливайте порціями молоко, віночком перемішуйте.
класичний клафути з черешнею - фото крок 5
5. Тісто для клафути має бути ідеально однорідним, рідкуватим.
класичний клафути з черешнею - фото крок 6
6. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, присипте цукром. Покладіть ягоди без кісточок.
класичний клафути з черешнею - фото крок 7
7. Залийте тестом. Надішліть в гарячу духовку випікатися. Температура духовки 200 градусів, час - 40 хвилин.
класичний клафути з черешнею - фото крок 8
8. Клафуті з черешнею готовий. Остудіть пиріг повністю, тоді він легко вийде з форми.
класичний клафути з черешнею - фото крок 9
9. Подавайте пиріг повністю остиглим, можна прикрасити цукровою пудрою або білим шоколадом. Пригощайтеся!

Схожі рецепти