Рецепт Шоколадний клафути фото

Шоколадний клафути
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Шоколад
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Десерти

Класичний шоколадний і такий французький десерт, поєднує в собі одночасно особливості і смак пирога і запіканки - все це шоколадний клафути! Готується він нескладно, варто його спробувати!

Шоколадний клафути - десерт для тих, кому набридли стандартні пироги або банальні запіканки. Простий спосіб приготування припаде до душі і дорослим і дітям, а смак дозволить вам зануритися в атмосферу французької кухні. Відчуйте аромати Парижа у себе в будинку, приготуйте цей незвичайний десерт!

  • Яйця - 3 штуки
  • Вишня - 200 грам (без кісточки)
  • Цукор - 120 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Какао порошок - 50 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
шоколадний клафути - фото крок 1
1. На фото ви бачите необхідні для приготування клафути інгредієнти.
шоколадний клафути - фото крок 2
2. Змішуємо яйця з цукром, до повного розчинення цукру.
шоколадний клафути - фото крок 3
3. Вливаємо молоко і додамо натерту на дрібній тертці цедру з лимона.
шоколадний клафути - фото крок 4
4. Поступово всипаємо борошно, змішану з какао і вимішуємо тісто, воно повинно вийти рідким як на млинці і без грудочок.
шоколадний клафути - фото крок 5
5. На дно форми викладаємо ягоди і заливаємо тестом (діаметр форми 26 см.). Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Якщо у вас заморожена вишня, то попередньо необхідно дати їй розморозити і злити зайву рідину.
шоколадний клафути - фото крок 6
6. Пиріг вийняти з духовки і остудити прямо у формі.
шоколадний клафути - фото крок 7
7. Посипати остиглий клафути цукровою пудрою і можна подавати. Смачного.

Схожі рецепти