Шоколадний клафути
(покроковий рецепт з фото)
Класичний шоколадний і такий французький десерт, поєднує в собі одночасно особливості і смак пирога і запіканки - все це шоколадний клафути! Готується він нескладно, варто його спробувати!
Шоколадний клафути - десерт для тих, кому набридли стандартні пироги або банальні запіканки. Простий спосіб приготування припаде до душі і дорослим і дітям, а смак дозволить вам зануритися в атмосферу французької кухні. Відчуйте аромати Парижа у себе в будинку, приготуйте цей незвичайний десерт!
- Яйця - 3 штуки
- Вишня - 200 грам (без кісточки)
- Цукор - 120 грам
- Борошно - 80 грам
- Какао порошок - 50 грам
- Лимон - 1 штука
- Молоко - 300 мілілітрів
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
1. На фото ви бачите необхідні для приготування клафути інгредієнти.
2. Змішуємо яйця з цукром, до повного розчинення цукру.
3. Вливаємо молоко і додамо натерту на дрібній тертці цедру з лимона.
4. Поступово всипаємо борошно, змішану з какао і вимішуємо тісто, воно повинно вийти рідким як на млинці і без грудочок.
5. На дно форми викладаємо ягоди і заливаємо тестом (діаметр форми 26 см.). Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Якщо у вас заморожена вишня, то попередньо необхідно дати їй розморозити і злити зайву рідину.
6. Пиріг вийняти з духовки і остудити прямо у формі.
7. Посипати остиглий клафути цукровою пудрою і можна подавати. Смачного.