Шоколадний клафути з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Клафуті - це французький десерт, щось середнє між запіканкою, фланом і солодким омлетом з начинкою. Клафуті відомий у Франції з початку XIX століття. Походить з регіону Лімузен.
Приготувати шоколадний клафути з вишнею дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Перед подачею клафути слід повністю охолодити. Обов'язково приготуйте цей смачний десерт за моїм рецептом. Близько точно оцінять такі ласощі по достоїнству!
- Цедра лимону - 3-5 грам (одного лимона)
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 80 грам
- Какао - 50 грам
- Цукор - 120 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вишня - 1 Склянка (без кісточок)
Підготуйте інгредієнти.
Зніміть цедру одного лимона. Можна додати суху цедру.
Всипте до цедрі борошно, цукор, какао, перемішайте.
Vbeyte три яйця, розмішайте.
Влейте молоко.
Збийте масу, тісто виходить рідким, так і має бути.
На дно форми (діаметр 16 см.) викладіть вишню.
Влийте тісто, вишня при цьому спливе. Випікайте клафути при температурі 180 градусів близько 50 хвилин.
Подавайте клафути повністю охолодженим. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою, прикрасити свіжою вишнею. Десерт виходить дуже смачним, рекомендую приготувати цю літню випічку.