Рецепт Шоколадний клафути з вишнею фото

Шоколадний клафути з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Клафуті - це французький десерт, щось середнє між запіканкою, фланом і солодким омлетом з начинкою. Клафуті відомий у Франції з початку XIX століття. Походить з регіону Лімузен.

Опис приготування:

Приготувати шоколадний клафути з вишнею дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Перед подачею клафути слід повністю охолодити. Обов'язково приготуйте цей смачний десерт за моїм рецептом. Близько точно оцінять такі ласощі по достоїнству!

  • Цедра лимону - 3-5 грам (одного лимона)
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 80 грам
  • Какао - 50 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Вишня - 1 Склянка (без кісточок)
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 2
Зніміть цедру одного лимона. Можна додати суху цедру.
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 3
Всипте до цедрі борошно, цукор, какао, перемішайте.
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 4
Vbeyte три яйця, розмішайте.
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 5
Влейте молоко.
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 6
Збийте масу, тісто виходить рідким, так і має бути.
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 7
На дно форми (діаметр 16 см.) викладіть вишню.
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 8
Влийте тісто, вишня при цьому спливе. Випікайте клафути при температурі 180 градусів близько 50 хвилин.
шоколадний клафути з вишнею - фото крок 9
Подавайте клафути повністю охолодженим. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою, прикрасити свіжою вишнею. Десерт виходить дуже смачним, рекомендую приготувати цю літню випічку.

Схожі рецепти