Рецепт Шоколадний бісквіт з вишнею фото

Шоколадний бісквіт з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Бісквітне тісто, Вишня
Низькокалорійні
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Бісквіт

Шоколадний бісквіт з вишнею - один з найпопулярніших десертів з випічки. Готується досить просто, при тому яскрава гамма смаку і ніжна, повітряна текстура бісквіта порадує кожного гурмана.

З таких шоколадних бісквітів виходять найніжніші солодкі тортики. Приготування одного з них я вам покажу сьогодні. Дуже добре підходить для свят, в тому числі і для днів народження. Пробуйте!

  • Молоко - 200 мілілітрів (для шоколадної суміші)
  • Борошно - 25 грам (для шоколадної суміші)
  • Темний шоколад 70% - 200 грам (для шоколадної суміші)
  • Соняшникова олія - 75 мілілітрів (для шоколадної суміші)
  • Яйця - 6 штук (для бісквіта)
  • Цукрова пудра - 250 грам (для бісквіта)
  • Ванільний екстракт - 3 чайних ложки (для бісквіта)
  • Борошно - 175 грам (для бісквіта)
  • Розпушувач - 2 чайних ложки (для бісквіта)
  • Консервовані вишні - За смаком
  • Збиті вершки - За смаком
  • Тертий шоколад - За смаком (опціонально)
шоколадний бісквіт з вишнею - фото крок 1
Для запікання коржів візьміть два однакових листа невеликих розмірів. На дно по діаметру застеліть пергамент для випікання.
шоколадний бісквіт з вишнею - фото крок 2
В сотейник влейте молоко, додайте борошно, вимішують віночком на вогні до закипання. Потім додайте шоколад, поламаний на шматочки, і масло. Періодично помішуйте до тих пір, поки шоколад не розтане і суміш не придбає маслянисту, отделяющуюся від стінок консистенцію.
шоколадний бісквіт з вишнею - фото крок 3
Додайте цукор і ванільний екстракт, збивайте тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і глянсовим.
шоколадний бісквіт з вишнею - фото крок 4
Поступово втручайтеся яйця (по два за раз), потім додайте борошно і розпушувач. Старанно вимішують тісто до тих пір, поки воно не стане гладким знову.
шоколадний бісквіт з вишнею - фото крок 5
Залийте тісто в заздалегідь підготовлені форми для запікання. Випікайте при 180 градусах протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою, при виході вона повинна бути сухою.
шоколадний бісквіт з вишнею - фото крок 6
Поверхня першого бісквіта змастіть консервованими вишнями, додайте збиті вершки, накрийте другим коржем. Поверхня останнього також змастіть вишнями і прикрасьте збитими вершками. Смачного!

Схожі рецепти