Шоколадний бісквіт з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадний бісквіт з вишнею - один з найпопулярніших десертів з випічки. Готується досить просто, при тому яскрава гамма смаку і ніжна, повітряна текстура бісквіта порадує кожного гурмана.
З таких шоколадних бісквітів виходять найніжніші солодкі тортики. Приготування одного з них я вам покажу сьогодні. Дуже добре підходить для свят, в тому числі і для днів народження. Пробуйте!
- Молоко - 200 мілілітрів (для шоколадної суміші)
- Борошно - 25 грам (для шоколадної суміші)
- Темний шоколад 70% - 200 грам (для шоколадної суміші)
- Соняшникова олія - 75 мілілітрів (для шоколадної суміші)
- Яйця - 6 штук (для бісквіта)
- Цукрова пудра - 250 грам (для бісквіта)
- Ванільний екстракт - 3 чайних ложки (для бісквіта)
- Борошно - 175 грам (для бісквіта)
- Розпушувач - 2 чайних ложки (для бісквіта)
- Консервовані вишні - За смаком
- Збиті вершки - За смаком
- Тертий шоколад - За смаком (опціонально)
Для запікання коржів візьміть два однакових листа невеликих розмірів. На дно по діаметру застеліть пергамент для випікання.
В сотейник влейте молоко, додайте борошно, вимішують віночком на вогні до закипання. Потім додайте шоколад, поламаний на шматочки, і масло. Періодично помішуйте до тих пір, поки шоколад не розтане і суміш не придбає маслянисту, отделяющуюся від стінок консистенцію.
Додайте цукор і ванільний екстракт, збивайте тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і глянсовим.
Поступово втручайтеся яйця (по два за раз), потім додайте борошно і розпушувач. Старанно вимішують тісто до тих пір, поки воно не стане гладким знову.
Залийте тісто в заздалегідь підготовлені форми для запікання. Випікайте при 180 градусах протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою, при виході вона повинна бути сухою.
Поверхня першого бісквіта змастіть консервованими вишнями, додайте збиті вершки, накрийте другим коржем. Поверхня останнього також змастіть вишнями і прикрасьте збитими вершками. Смачного!