Тараллі
(покроковий рецепт з фото)
Тараллі - по суті це італійські сушки, характерні для певних райнов Італії. Тараллі можуть бути солодкими і солоними, дуже часто вони використовуються в якості легкої закуски до аперитиву.
Приготувати тараллі дуже просто, впорається навіть сама недосвідчена господиня, в якості наповнення можуть бути самі різні поєднання ароматних трав оливок, маслин та інших інгредієнтів.
- Біле сухе вино - 100 грам
- Оливкова олія екстра Верджін - 65 грам
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 5 грам
- Суміш італійських трав (базилік, орегано, розмарин) - 1 Чайна ложка
- В'ялені помідори - 30 грам
Підготуйте інгредієнти.
У мисці для замішування тіста змішайте біле сухе вино, оливкова олія, сіль, сухі трави.
Як можна дрібніше наріжте в'ялені томати.
Додайте томати до основних інгредієнтів.
Всипте просіяне борошно.
Замісити тісто, місите не менше 10 хвилин, тісто виходить м'яким, дуже приємним і неймовірно ароматним. Приберіть тісто "відпочити" в пакеті на 30 хвилин в холодильник.
Розкочуйте з тіста ковбаски довжиною приблизно 8 см, товщиною не більше 1 см. Як шаблон можна використовувати різак для тіста.
Скріпіть кінці "ковбаски" в колечко. Поки робите тараллі, нагрійте широку каструлю з водою. Беріть по 10 штучок і кидайте в підсолену воду, як тільки вони спливуть, виймайте шумівкою.
Обсушити тараллі на тканинній серветці, щоб тісто не прилипало до рук.
Покладіть тараллі на лист для випічки, випікайте при температурі 180-200 градусів 30-35 хвилин, тараллі повинні бути добре пропечений всередині, якщо вони будуть всередині вологими, то при засиханні стануть занадто черствими.
Тараллі виходять ароматними і дуже смачними. Вони повинні бути твердими, але крихкими, весь смак цього чудового ласощі розкривається вже в роті, відчуваєш все багатство смаків, прекрасно відчувається оливкова олія, ароматні трави, в'ялені помідори привносять свою нотку. Спробуйте приготувати, це смачно.