Святковий судак
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів риби - дуже ошатне і красиве, а саме головне, дуже смачна страва - святковий судак. Рибка з овочами і сушеної вишнею виходить дуже соковитою, яскравою і ароматною. Спробуйте!
Святковий судак - одне з моїх улюблених страв, так як готувати просто, а в начинку можна покласти будь-які інгредієнти. Ділюся рецептом, як приготувати цю смакоту з морквою, горошком і сушеної вишні. Іноді я додаю дрібно порізані крабові палички, кукурудзу і зелену цибулю. Солодка морква непогано дружить з кисленькою вишнею і ніжним горошком, а сир це все об'єднує в одне гармонійне блюдо. Спробуйте - дуже незвично і дуже смачно!
- Судак - 1 штука (вагою 500-600 грам)
- Горошок зелений - 4 Ст. Ложки
- Морквина - 100 грам
- Сушена вишня - 2 Ст. Ложки
- Сир - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Лист норі - 1 штука
- Спеції - За смаком
Рибку обробити, видаліть всі кістки, але не розрізаючи шкурку по спинці. Повинні вийти філешку на шкірі.
Покладіть тушку судака шкурою вниз, приправити сіллю, додайте улюблені спеції. Сверху положите лист нори.
Для начинки змішайте горошок, морквину, вишню.
Додайте сирний сир, посоліть і перемішайте.
Викладіть начинку поверх листа норі і акуратно розподіліть по всій рибку.
За допомогою плівки скрутіть рибу в тугий рулет. Загорніть у фольгу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Коли риба запече, дайте їй трохи відпочити в фользі, потім поріжте на шматочки.
Подавайте рибку з овочами.