Свинячий карбонат
(покроковий рецепт з фото)
Свинячий карбонат є великий цілісний шматок вирізки, який запікають найрізноманітнішими способами. Такий варіант приготування м'яса вперше з'явився у Франції. Пропоную приготувати!
Свинячий карбонат можна вибрати на кісточці, а можна використовувати м'якоть. Щоб м'ясо було смачним і ароматним, обов'язково слід додати до нього спеції. Найчастіше кулінари використовують різні мелені перці або перці горошком, сіль, цукор, лавр, каррі, хміль-сунелі, мускатний горіх і сушені трави. Мій рецепт, як приготувати свинячий карбонат, читайте нижче.
- Свинина - 1 кілограм
- Спеції - 1 Ст. Ложка
- Яблуко - 3 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Французька гірчиця - 2 Ст. Ложки
Для приготування свинячого карбонату нам необхідно взяти ідеальний і рівний шматок вирізки з невеликим вмістом свинячого сала.Такое м'ясо зазвичай використовують для приготування відбивних або стейка.
М'ясо потрібно добре вимити. Саме м'ясо наколювати не потрібно. Шматочок має бути цілісним. З усіх боків натріть м'ясо спеціями. Для приготування карбонату візьміть червону мелену паприку, червоний гострий перець, чорний мелений перець і трохи меленого чилі.
Добре натріть м'ясо з усіх боків сіллю і спеціями. Залиште м'ясо на 2 години в холодильнику промаринуватися в спеціях.
Лист фольги складіть втричі. Солодке соковите яблуко потрібно нарізати на тонкі часточки, викладіть їх на фольгу. На подушку з яблук ми укладемо карбонат.
На шар яблук покладіть підготовлене м'ясо. Зверху м'ясо натріть гірчицею з зернами.
Решта яблука укладете зверху на м'ясо.
Новим листом фольги накрийте м'ясо, щільно защипніть краю. Розігрійте духовку до 220 градусів. Випікайте м'ясо в духовці 1, 5 годину.
Подайте м'ясо до столу злегка остигнув. Ніжне м'ясо, ароматне і в міру пряна подано до вашого столу.