Свинячі тефтелі 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Домашні свинячі тефтелі, тушковані з підливою можна подати з макаронами або гречкою, смаженим або відвареною картоплею, відвареної морквою, брокколі або будь-якою крупою. Ділюся, як їх приготувати.
Тефтелі смачні і самі по собі, але запечені в соусі - особливо. Варіантів соусів до них багато: томатний соус, сметанний, а є і секрети: в сметанний соус можна додати гірчиці, куркума додасть гарний колір, часник - пікантність. У томатний соус можна додати гострий перець або гострий соус. Влітку можна заморозити про запас овочеві суміші, а потім просто згасити овочі з тефтелі - і смачне, поживну страву для дітей і дорослих готове! 
- Свинячий фарш - 750 грам
 - Мал - 100 грам
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Помідори - 800 грам
 - Бульйон - 230 мілілітрів
 - Петрушка свіжа - 1 пучок
 - Зіра мелена - 2 чайних ложки
 - Орегано сушений - 1 Чайна ложка
 - Фета - 80 грам
 - Зелений салат або рукола - 2 пучка
 - Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
 - Сіль - 1/2 чайних ложки
 
1
Мал добре промийте, процідіть і поки відставте.
2
Овочі та зелень почистіть, промийте під холодною проточною водою і наріжте: ріпчаста цибуля і петрушку - дрібно, помідори натріть на крупній тертці.
3
Духова шафа нагрійте до 200 градусів, велику форму для запікання змастіть маслом.
4
У мисці добре перемішайте свинячий фарш, цибуля, Мал, петрушку, Кмин і орегано. Приправте сіллю і перцем.
5
З приготованого фаршу зробіть невеликі тефтелі і покладіть їх у форму для запікання.
6
Окремо змішайте протерті томати з курячим бульйоном і залийте цією сумішшю тефтелі.
7
Запікайте тефтелі до готовності, приблизно, 50-70 хвилин в гарячій духовці.
8
Посипте зверху тефтелі розкришене фетою і готуйте ще 10 хвилин, поки сир трохи не розплавиться.
9
Подавайте готову страву гарячим, з будь-яким гарніром, зеленим салатом або руколою.