Рецепт Свиняча печінка в сметані фото

Свиняча печінка в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Свинина, Молочні продукти, Печінка, Цибуля, Свиняча печінка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви любите печінку, то цей рецепт вам сподобається. Готується свиняча печінка в сметані дуже швидко і виходить м'якою і соковитою. А справа в тому, що є один невеликий секрет, який я розкрию.

Відмінне друга страва на швидку руку - це свиняча печінка в сметані. Дуже люблю готувати печінку саме за цим рецептом, оскільки вона виходить дуже ніжною і смачною (незважаючи на те, що свиняча печінка дуже жорстка, якщо її готувати без соусу і попереднього замочування). Гарнір можете вибрати будь-який на ваш розсуд.

  • Свиняча печінка - 500-700 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цибуля - 1-2 штуки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - 50 грам
свиняча печінка в сметані - фото крок 1
1. У нашій родині печінку люблять будь-яку і готують її класичним способом. Якщо берете яловичу, обов'язково знімайте з неї плівку. З свинячий це зробити складніше, але все ж можна. Отже, нарізаємо печінку на шматочки.
свиняча печінка в сметані - фото крок 2
2. Я люблю, коду з підливою печінку готується великими шматочками.
свиняча печінка в сметані - фото крок 3
3. Як відомо, свиняча печінка дуже жорстка, тому її слід перед смаженням замочувати в молоці на 30 хвилин. Молоко розм'якшує тканини, і печінку виходить не тільки м'якою, але і соковитою.
свиняча печінка в сметані - фото крок 4
4. Потім відправляємо її смажитися на рослинній олії. Солимо і приправляємо за смаком.
свиняча печінка в сметані - фото крок 5
5. Додаємо цибулю і сметану, після чого все перемішуємо і смажимо близько 2 хвилин, постійно помішуючи. Потім заливаємо водою так, щоб печінка була покрита, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин.
свиняча печінка в сметані - фото крок 6
6. У самому кінці можна присипати зеленню. Поки тушілась печінку, я приготувала гарнір. На цей раз у мене був рис, а ви можете приготувати будь-яку крупу, макарони або картопляне пюре.

Схожі рецепти