Свиняча печінка в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите печінку, то цей рецепт вам сподобається. Готується свиняча печінка в сметані дуже швидко і виходить м'якою і соковитою. А справа в тому, що є один невеликий секрет, який я розкрию.
Відмінне друга страва на швидку руку - це свиняча печінка в сметані. Дуже люблю готувати печінку саме за цим рецептом, оскільки вона виходить дуже ніжною і смачною (незважаючи на те, що свиняча печінка дуже жорстка, якщо її готувати без соусу і попереднього замочування). Гарнір можете вибрати будь-який на ваш розсуд.
- Свиняча печінка - 500-700 грам
- Крем - 200 грам
- Цибуля - 1-2 штуки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 50 грам
1. У нашій родині печінку люблять будь-яку і готують її класичним способом. Якщо берете яловичу, обов'язково знімайте з неї плівку. З свинячий це зробити складніше, але все ж можна. Отже, нарізаємо печінку на шматочки.
2. Я люблю, коду з підливою печінку готується великими шматочками.
3. Як відомо, свиняча печінка дуже жорстка, тому її слід перед смаженням замочувати в молоці на 30 хвилин. Молоко розм'якшує тканини, і печінку виходить не тільки м'якою, але і соковитою.
4. Потім відправляємо її смажитися на рослинній олії. Солимо і приправляємо за смаком.
5. Додаємо цибулю і сметану, після чого все перемішуємо і смажимо близько 2 хвилин, постійно помішуючи. Потім заливаємо водою так, щоб печінка була покрита, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин.
6. У самому кінці можна присипати зеленню. Поки тушілась печінку, я приготувала гарнір. На цей раз у мене був рис, а ви можете приготувати будь-яку крупу, макарони або картопляне пюре.