Рецепт Свиняча печінка в сметані фото

Свиняча печінка в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Свинина , Молочні продукти , Печінка , Цибуля , Свиняча печінка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви любите печінку, то цей рецепт вам сподобається. Готується свиняча печінка в сметані дуже швидко і виходить м'якою і соковитою. А справа в тому, що є один невеликий секрет, який я розкрию.

Опис приготування:

Відмінне друга страва на швидку руку - це свиняча печінка в сметані. Дуже люблю готувати печінку саме за цим рецептом, оскільки вона виходить дуже ніжною і смачною (незважаючи на те, що свиняча печінка дуже жорстка, якщо її готувати без соусу і попереднього замочування). Гарнір можете вибрати будь-який на ваш розсуд.

  • Свиняча печінка - 500-700 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цибуля - 1-2 штуки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - 50 грам
свиняча печінка в сметані - фото крок 1
1. У нашій родині печінку люблять будь-яку і готують її класичним способом. Якщо берете яловичу, обов'язково знімайте з неї плівку. З свинячий це зробити складніше, але все ж можна. Отже, нарізаємо печінку на шматочки.
свиняча печінка в сметані - фото крок 2
2. Я люблю, коду з підливою печінку готується великими шматочками.
свиняча печінка в сметані - фото крок 3
3. Як відомо, свиняча печінка дуже жорстка, тому її слід перед смаженням замочувати в молоці на 30 хвилин. Молоко розм'якшує тканини, і печінку виходить не тільки м'якою, але і соковитою.
свиняча печінка в сметані - фото крок 4
4. Потім відправляємо її смажитися на рослинній олії. Солимо і приправляємо за смаком.
свиняча печінка в сметані - фото крок 5
5. Додаємо цибулю і сметану, після чого все перемішуємо і смажимо близько 2 хвилин, постійно помішуючи. Потім заливаємо водою так, щоб печінка була покрита, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 20 хвилин.
свиняча печінка в сметані - фото крок 6
6. У самому кінці можна присипати зеленню. Поки тушілась печінку, я приготувала гарнір. На цей раз у мене був рис, а ви можете приготувати будь-яку крупу, макарони або картопляне пюре.

Схожі рецепти