Свинина з морквою та огірками на деруни
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати незвичайний вечерю? Зробіть тушковану з морквою та огірками свинину і подайте її на картопляних деруни. Смачно, просто і не як завжди!
Деруни готують з тертої картоплі. Допускається добавка лука, прянощів і більше нічого! Все інше вже картопляні оладки. Якщо доповнити деруни тушкованої овочами свининою, вийде дуже смачно! Подавати таку страву можна зі сметаною.
- Свинина - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (побільше в м'ясо, поменше - в деруни)
- Морква - 2 штуки
- Огірки мариновані - 3 штуки
- Масло топлене - 1 Ст. Ложка
- Майоран - 1 щіпка
- Розмарин сушений - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
- Картопля - 600 грам
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком (для смаження дерунів)
Свинину наріжте кубиками і обсмажте на топленому маслі до рум'яної скоринки.
Додайте цибулю і смажте пару хвилин. Додайте моркву і мариновані огірки брусочками, обсмажуйте всі разом ще пару хвилин.
Влийте півсклянки окропу, посоліть і поперчіть за смаком, додайте прянощі. Гасіть м'ясо на повільному вогні близько півгодини.
Натріть вся картопля на крупній тертці, крім однієї середньої картоплини. Її натріть на дрібній тертці. Додайте тертий лук, sušenuû перець, сіль за смаком. Добре перемішайте і смажте деруни на розігрітій з маслом сковороді, краще чавунної.
Подавайте свинину з дерунами, з розрахунку три деруни на порцію. Викладайте деруни, прослаівая їх м'ясом з овочами.