Рецепт Свинина з морквою та огірками на деруни фото

Свинина з морквою та огірками на деруни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Хочете приготувати незвичайний вечерю? Зробіть тушковану з морквою та огірками свинину і подайте її на картопляних деруни. Смачно, просто і не як завжди!

Опис приготування:

Деруни готують з тертої картоплі. Допускається добавка лука, прянощів і більше нічого! Все інше вже картопляні оладки. Якщо доповнити деруни тушкованої овочами свининою, вийде дуже смачно! Подавати таку страву можна зі сметаною.

  • Свинина - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (побільше в м'ясо, поменше - в деруни)
  • Морква - 2 штуки
  • Огірки мариновані - 3 штуки
  • Масло топлене - 1 Ст. Ложка
  • Майоран - 1 щіпка
  • Розмарин сушений - 1 щіпка
  • Чорний перець - За смаком
  • Картопля - 600 грам
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження дерунів)
свинина з морквою та огірками на деруни - фото крок 1
Свинину наріжте кубиками і обсмажте на топленому маслі до рум'яної скоринки.
свинина з морквою та огірками на деруни - фото крок 2
Додайте цибулю і смажте пару хвилин. Додайте моркву і мариновані огірки брусочками, обсмажуйте всі разом ще пару хвилин.
свинина з морквою та огірками на деруни - фото крок 3
Влийте півсклянки окропу, посоліть і поперчіть за смаком, додайте прянощі. Гасіть м'ясо на повільному вогні близько півгодини.
свинина з морквою та огірками на деруни - фото крок 4
Натріть вся картопля на крупній тертці, крім однієї середньої картоплини. Її натріть на дрібній тертці. Додайте тертий лук, sušenuû перець, сіль за смаком. Добре перемішайте і смажте деруни на розігрітій з маслом сковороді, краще чавунної.
свинина з морквою та огірками на деруни - фото крок 5
Подавайте свинину з дерунами, з розрахунку три деруни на порцію. Викладайте деруни, прослаівая їх м'ясом з овочами.

Схожі рецепти