Картопляні деруни з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.
Ситні і смачні картопляні деруни стануть ще й корисними, якщо ви додасте до тертої масі морква. Від такої страви не відмовляться навіть діти, якщо ви подасте їх зі сметаною або кетчупом.
Опис приготування:
Для приготування дерунів можна використовувати як молода картопля, так і більш пізніх сортів. Намагайтеся очищати і подрібнювати овочі швидко, так як нарізка темніє від контакту з повітрям. Страву можна подати в гарячому або в холодному вигляді до столу - воно однаково смачно!
- Картопля - 5 штук (молодий, середнього розміру)
- Морква - 1 штука (молода)
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Очистіть овочі і натріть їх на тертці з великими вічками. За бажанням можна використовувати і тертку з дрібними осередками, правда консистенція тесту тоді буде трохи менше щільною. Вбийте в овочеву масу куряче яйце, сіль і poperčite. Ретельно вимішайте і додайте пшеничне борошно. Ще раз перемішайте.
Прогрійте на сковороді рослинне масло. Викладіть столовою ложкою порції тесту в масло і розрівняйте, щоб деруни прожарюватися і всередині. Готувати блюдо потрібно на середньому або манімальном нагріванні.
Обсмажте протягом 1-2 хвилин і переверніть на іншу сторону. Доготовьте таку ж кількість часу і викладіть на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
Після цього перемістіть деруни на тарілку і подайте до столу з будь-яким соусом. Смачного!