Картопляні деруни з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Ситні і смачні картопляні деруни стануть ще й корисними, якщо ви додасте до тертої масі морква. Від такої страви не відмовляться навіть діти, якщо ви подасте їх зі сметаною або кетчупом.
Для приготування дерунів можна використовувати як молода картопля, так і більш пізніх сортів. Намагайтеся очищати і подрібнювати овочі швидко, так як нарізка темніє від контакту з повітрям. Страву можна подати в гарячому або в холодному вигляді до столу - воно однаково смачно!
- Картопля - 5 штук (молодий, середнього розміру)
- Морква - 1 штука (молода)
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Очистіть овочі і натріть їх на тертці з великими вічками. За бажанням можна використовувати і тертку з дрібними осередками, правда консистенція тесту тоді буде трохи менше щільною. Вбийте в овочеву масу куряче яйце, сіль і poperčite. Ретельно вимішайте і додайте пшеничне борошно. Ще раз перемішайте.
Прогрійте на сковороді рослинне масло. Викладіть столовою ложкою порції тесту в масло і розрівняйте, щоб деруни прожарюватися і всередині. Готувати блюдо потрібно на середньому або манімальном нагріванні.
Обсмажте протягом 1-2 хвилин і переверніть на іншу сторону. Доготовьте таку ж кількість часу і викладіть на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
Після цього перемістіть деруни на тарілку і подайте до столу з будь-яким соусом. Смачного!