Свинина в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Докладні інструкції допоможуть перетворити простий рецепт свинини в томатному соусі в справжній кулінарний шедевр. М'яке, тане в роті м'ясо ідеально поєднується з підливою.
Рецепт приготування свинини в томатному соусі можна доповнити також овочами по сезону. Прекрасно з м'ясом поєднуються кабачки і солодкий перець. При бажанні в овочеву основу можна також додати трохи моркви.
- Свинина - 600-700 грам
- Томатна паста - 70 грам (можна замінити свіжими помідорами)
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Зелень - 20 грам
- Рослинна олія - 1-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Щоб приготувати цю страву знадобиться досить простий набір інгредієнтів. Класичний рецепт свинини в томатному соусі вони передбачають додаткових спецій, однак при бажанні можна використовувати різні прянощі і приправи для м'яса. Якщо немає під рукою свіжої зелені, можна використовувати також заморожену. Якщо замість пасти додати свіжі томати, з них попередньо бажано зняти шкірку, а м'якоть подрібнити.

2. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати порційними шматочками м'ясо. У каструльку або сотейник налити трохи олії і розігріти на повільному вогні. Якщо свинина жирна, кількість масла можна скоротити. Тим часом очистити цибулину і нарізати дрібними кубиками. У розігріте масло додати цибулю і обсмажити до прозорості. Потім відправити в сотейник очищений і подрібнений часник (його можна нарізати або видавити через прес). Щоб колір підливи був більш насичений, в масло можна всипати близько 1 столової ложки паприки, однак це зовсім не обов'язково.

3. Коли цибуля з часником підсмажилися, в сотейник можна відправити нарізане м'ясо. Ретельно перемішати, щоб паприка рівномірно розподілилася і не схопилася грудочками. Свинину потрібно обсмажити трохи на середньої або сильному вогні до появи скоринки. Тим часом підготувати гарячу воду або бульйон (це може бути як м'ясний, так і овочевий). Коли м'ясо обсмажити, можна додати рідину. Довести до кипіння, трохи посолити і поперчити за смаком. Залишити м'ясо гаситися на повільному вогні до готовності.

4. Поки гаситься свинина, можна вимити і нарізати зелень, а також підготувати томатну пасту. Якщо свинина в томатному соусі в домашніх умовах готується зі свіжими помідорами, тоді їх необхідно вимити, очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Також можна використовувати консервовані помідори у власному соку. Коли м'ясо стане м'яким, в сотейник можна додати томати або пасту. Загасити ще близько 5 хвилин.

5. Свіжу зелень краще додати перед подачею. Додавши помідори, при бажанні ще можна трохи посолити і додати мелений перець. Таке блюдо ідеально поєднується з будь-яким гарніром - картопляним пюре, макаронами або кашею.