Свинина в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Таке блюдо можна приготувати і на святковий стіл. Незважаючи на те, що з м'ясом потрібно трохи попотіти, результат вразить навіть найвибагливіших гурманів. Секрет криється і в маринаді…
У тесті після розрізання залишиться сік, яким можна полити м'ясо перед подачею. Свинина з приправами і в маринаді виходить неймовірно соковитою, а тісто створює "мішок", в якому вона дозріє і стане ніжною і ароматною. Маринаду відводиться одне з головних місць в цій страві, оскільки саме він робить свинину такою смачною і ніжною.
- Свинина - 800 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль і приправи - За смаком
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 400 грам
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. Підготуйте всі необхідні продукти для приготування страви. Отже, свинина в тесті в домашніх умовах - страва, вимагає часу і терпіння.
2. Розтоплюємо мед, додаємо до нього гірчицю, сіль і приправи. Добре розмішуємо складові.
3. Тепер отриманим маринадом натираємо м'ясо і даємо йому трохи постояти. У мене на це йде зазвичай до 20 хвилин (поки готую тісто).
4. Тісто замішуємо як на пельмені (вода, сіль і борошно). Розкачуємо гарненько пласт. В центр кладемо цибулю і лавровий лист.
5. Зверху викладаємо м'ясо, а на нього ще один шар цибулі і лаврового листа.
6. Загортаємо "конвертиком" свинину і відправляємо в форму для випікання (попередньо змастивши її олією). Постарайтеся взяти ємність для випікання з високими бортами. Відправляємо в духовку наше м'ясо на 40 хвилин. Через зазначений час зменшіть вогонь і залиште м'ясо запікатися ще на одну годину (температура не більше 160 градусів). Після - дайте трохи м'яса охолонути, нарізуйте і подавайте до столу.