Свинина в Norman
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і ароматне печеня родом з півночі Франції. Ніжний аромат яблучного сидру, легка солодкість і кислинка тушкованих яблук і свинина, буквально тане в роті! Таке блюдо не соромно подати і на новорічний стіл! Тим більше, що готувати його зовсім не складно! переконайтеся самі!
Традиційно свинину по-нормандськи готують в духовці або в печі. Але і за допомогою мультиварки це блюдо відмінно виходить!
- Свинина - 1 кілограм (корейка без кістки)
- Цибуля ріпчаста - 100 грам (краще брати шалот)
- Селера черешкова - 3 штуки
- Сидр яблучний - 400 мілілітрів
- Сік лимонний - 1-2 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Чорний перець - За смаком
Шматок свинячої корейки без кістки промийте крижаною водою і добре просушіть. Розігрійте масло в чаші мультиварки і обсмажте м'ясо з усіх боків в режимі "жарка" до рум'яної скоринки.
Крупно наріжте цибулю і соковиті черешки селери. Додайте до м'яса і обсмажте все разом, помішуючи, до легкого рум'янцю.
Залийте м'ясо сидром, додавши до сидру трохи лимонного соку. Кількість залежить від солодощі сидру. Загальний смак не повинен бути надто солодким. Добре посоліть і поперчіть м'ясо. Гасіть м'ясо 20 хвилин, періодично перевертаючи. Потім виставте температуру 85 градусів, додайте пару листочків лаврушки і тушкуйте свинину ще близько години. М'ясо повинно стати дуже м'яким.
Хв 10 до кінця приготування додайте до м'яса яблука, розрізавши їх на 4-6 частин і видаливши насіннєву коробку. Гасіть до м'якості яблук. Потім частина яблук розімніть в соусі, прибравши шкірку.
Окремо приготуйте гарнір. Традиційно в Нормандії подають цукровий горошок і спаржеву квасолю. Додатково можна зварити рис.
Готове м'ясо тонко наріжте проти волокон скибочками і подавайте, полив густим ароматний соусом і гарнірувати тушкованими яблуками.