Рецепт Свинина в медовому соусі фото

Свинина в медовому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей простий рецепт свинини в медовому соусі для любителів смачного і соковитого м'яса. Таке блюдо обов'язково сподобається не тільки чоловікам, але і жінкам, благодаря оригинальному соусу.

Опис приготування:

Перед вами оригінальний рецепт приготування свинини в медовому соусі. Вдале поєднання солодких і солоних ноток додає м'ясу дивовижний смак. Таке блюдо підійде до улюбленого гарніру і може прикрасити навіть святковий стіл.

  • Свинина - 400 грам
  • Апельсиновий сік - 2 Ст. Ложки
  • Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
свинина в медовому соусі - фото крок 1
1. Для початку необхідно вимити і як слід просушити м'ясо. Посолити і поперчити за смаком. В даному варіанті рецепт приготування свинини в медовому соусі передбачає використання цілого шматочка вирізка, однак при бажанні м'ясо можна подрібнити.
свинина в медовому соусі - фото крок 2
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди м'ясо. Обсмажити на сильному вогні до появи скоринки.
свинина в медовому соусі - фото крок 3
3. Поки смажиться м'ясо можна зайнятися соусом. Очистити часник і подрібнити його (можна пропустити через прес). З'єднати в мисочці апельсиновий (можна при бажанні замінити гранатовим) сік, яблучний оцет, соєвий соус і рідкий мед. Все ретельно перемішати. При бажанні також можна додати в соус улюблені спеції або сушену зелень.
свинина в медовому соусі - фото крок 4
4. На сковороду додати приблизно половину соусу і смажити м'ясо на середньому вогні, періодично перевертаючи. При бажанні можна свинину довести до готовності в духовці.
свинина в медовому соусі - фото крок 5
5. Другу половину соусу можна додавати поступово в процесі приготування м'яса. Також соус можна відправити на вогонь, уварити трохи (можна додати трохи крохмалю) і використовувати його для подачі. Їм можна полити м'ясо або ж подати окремо. Свинина в медовому соусі в домашніх умовах відмінно поєднується з гарнірами і овочами.

Схожі рецепти