Свинина в медовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Цей простий рецепт свинини в медовому соусі для любителів смачного і соковитого м'яса. Таке блюдо обов'язково сподобається не тільки чоловікам, але і жінкам, благодаря оригинальному соусу.
Опис приготування:
Перед вами оригінальний рецепт приготування свинини в медовому соусі. Вдале поєднання солодких і солоних ноток додає м'ясу дивовижний смак. Таке блюдо підійде до улюбленого гарніру і може прикрасити навіть святковий стіл.
- Свинина - 400 грам
- Апельсиновий сік - 2 Ст. Ложки
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно вимити і як слід просушити м'ясо. Посолити і поперчити за смаком. В даному варіанті рецепт приготування свинини в медовому соусі передбачає використання цілого шматочка вирізка, однак при бажанні м'ясо можна подрібнити.
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди м'ясо. Обсмажити на сильному вогні до появи скоринки.
3. Поки смажиться м'ясо можна зайнятися соусом. Очистити часник і подрібнити його (можна пропустити через прес). З'єднати в мисочці апельсиновий (можна при бажанні замінити гранатовим) сік, яблучний оцет, соєвий соус і рідкий мед. Все ретельно перемішати. При бажанні також можна додати в соус улюблені спеції або сушену зелень.
4. На сковороду додати приблизно половину соусу і смажити м'ясо на середньому вогні, періодично перевертаючи. При бажанні можна свинину довести до готовності в духовці.
5. Другу половину соусу можна додавати поступово в процесі приготування м'яса. Також соус можна відправити на вогонь, уварити трохи (можна додати трохи крохмалю) і використовувати його для подачі. Їм можна полити м'ясо або ж подати окремо. Свинина в медовому соусі в домашніх умовах відмінно поєднується з гарнірами і овочами.